enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
03:15 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
22:59 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:54 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uluslararası Öğrenciler Medya Akademisi Başladı

Uluslararası Öğrenciler Medya Akademisi Başladı
08.11.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğinde ülkemizde iletişim alanında eğitim alan uluslararası öğrencilere yönelik Medya Akademisi programı düzenledi. Programla birlikte genç iletişimciler alanında uzman isimlerden; gazete, radyo, televizyon ve dijital medya alanlarında çeşitli eğitimler alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğinde Türkiye Bursları kapsamında Ankara’daki üniversitelerde iletişim alanında eğitim alan uluslararası öğrencilere yönelik 6 Kasım- 5 Aralık tarihleri arasında Medya Akademisi programı düzenleniyor.

Programla birlikte profesyonel isimlerden hem literatür bilgisi hem pratik deneyimler elde edecek olan uluslararası öğrenciler kariyer planlamalarında önemli bir basamağı da geçmiş olacak.

Dünyanın dört bir yanından genç iletişimcilerin katılacağı program aynı zamanda gelecekte ülkeler arasındaki medya iş birliklerinin geliştirilmesine de zemin hazırlayacak.

Gazete, radyo, televizyon ve dijital medya alanında tecrübe paylaşımlarının yapılacağı program sayesinde mezun olduklarında kendi ülkelerindeki medya kuruluşlarında kariyerlerine devam edecek öğrenciler önemli bir iletişim ağı sahibi olacak.

Eğitimler sürecinde uluslararası öğrenciler; haber yazım teknikleri, televizyon gazeteciliği, muhabirlik, internet medyası ve editörlüğü, dış habercilik, medya etiği ve eğitimleri alanlarında dersler alacak. Eğitimciler ise sadece ders vermekle kalmayarak aynı zamanda öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirici rol oynayacak.

Program vasıtasıyla aralarındaki iletişimi güçlendirecek olan genç iletişimciler, meslek hayatlarında gerçekleştirecekleri uluslararası medya çalışmalarında doğru haber ve bilgiye erişim noktasında da önemi bir platform elde etmiş olacak.

Medya Akademisi’nde ayrıca, öğrencilerin algı gücünü artırmak, haber kaynağına ulaşma ve olaylara haberci gözüyle bakabilmeleri noktasında çalışmalar yürütülecek. Akademi programı 6 Kasım- 5 Aralık 2021 tarihleri arasında YTB’nin Ankara Ofisinde gerçekleştirecek. Programın sonunda ise katılımcılara sertifikaları takdim edilecek.

HABER : Veysel KAVRAYAN

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.