enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK’un haberine göre,

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK’un haberine göre,
21.06.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Zelenskiy, AB liderlerinin Ukrayna’nın adaylık statüsü hakkında karar vereceği şu günlerde Rusya’nın saldırılarını artıracağını tahmin ettiklerini söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK’un haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın bu hafta saldırılarını artırmasını beklediklerini ancak buna hazırlıklı olduklarını söyledi. Avrupa Birliği (AB) liderleri bu hafta içinde Kiev’in adaylık statüsü hakkında karar verecek.

Zelenskiy, Pazar gecesi yayınladığı videoda, bu hafta Rusya’nın “hasmane eylemlerini yoğunlaştırmasını” beklediklerini ifade ederek “Hazırlanıyoruz. Hazırız” diye konuştu.

Kiev, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’ya yönelik işgalinin başlamasının ardından AB’ye üyelik başvurusunda bulunmuştu. Almanya, Fransa ve İtalya liderlerinin Kiev’i ziyareti sonrası AB’nin icra organı Avrupa Komisyonu geçen Cuma günü, Ukrayna’ya adaylık statüsü verilmesi yönünde tavsiyede bulunmuştu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçen hafta Kiev'de Zelenskiy ile bir araya geldi.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçen hafta Kiev’de Zelenskiy ile bir araya geldi.Fotoğraf: Sergei Supinsky/AFP/ Getty Images

AB üyesi 27 ülkenin liderleri Perşembe ve Cuma günü katılacakları zirvede bu konuyu ele alacak. Liderlerin Ukrayna’nın başvurusunu bazı ülkelerin çekincelerine rağmen onaylaması bekleniyor.

Ancak AB yetkilileri, başvuru kabul edilse de üyelik müzakerelerinin yıllarca sürebileceği uyarısında bulunuyor.

“Tüm Avrupa’nın çıkarına”

Zelenskiy, AB’nin bu zirvede Ukrayna’nın “kaderini belirleyecek” bir karara imza atacağını belirterek “Sadece olumlu bir karar tüm Avrupa’nın çıkarınadır” ifadesini kullandı.

AB’nin Ukrayna’ya kapılarını açması, bu ülkenin işgali için emir verirken Kiev’i Batı’nın nüfuz alanından uzak tutmayı amaçladığını belirten Putin’in bu hedefiyle çatışıyor.

Ancak Putin geçen Cuma günü yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’nın AB üyeliğine karşı olmadığını söyledi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise Moskova’nın Kiev’in üyelik başvurusunu, özellikle de son dönemde AB ülkelerinin savunma işbirliğini artırması nedeniyle yakından izlediğini belirtti.

EK Kaynaklar *DW,AFP,rtr

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.