enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uluslararası Çalışma Örgütü’nden “İş Kaybı” Uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü’nden “İş Kaybı” Uyarısı
08.04.2020
A+
A-
Benim Adım Melek banner

TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) göre Corona virüsü salgını nedeniyle bu yılın ikinci yarısında dünyada çalışma saatlerinin yüzde 6,7’si ortadan kalktı. Bu kayıp 195 milyon tam zamanlı işçinin yaptığı işe karşılık geliyor.

ILO’nun ‘‘Kötüleşen Kriz ve Yıkıcı Etkileri’’ adlı raporuna göre, küresel iş gücündeki beş kişinin dördünden fazlası kısmı iş yeri kapatmalarının olduğu bölgelerde yaşıyor.

Raporda sürecin sonunda iş kaybının önlenmesi için ülkelerden, çalışanları işleriyle temas halinde tutmak için önlemler almaları istendi.

Örgüt başkanı Guy Ryder, ekonomik faaliyetlerin canlandırılması için dünya genelinde ulusal düzeyde maliyetli vergi ve para politikaları gibi çabalara tanık olduklarını ve bunların son derece önemli olduğunu vurguladı.

Ryder, ‘kısmi işsizlik,’ ‘teknik işsizik’ ve ‘çalışma saatlerinin azalması’ gibi durumları, işçileri işleriyle temas halinde tutma girişimleri olarak sıraladı.

Ryder, ‘‘Bir dizi ülkede şirketlerin kamu desteğinden faydalanmalarının yanı sıra çalışanlarını korumak ve onları çalıştıkları kuruma ve çalışma piyasasına bağlı tutmak için uygun şekilde harekete geçtiklerine tanık olduk,’’ dedi.

Rapora göre, ikinci çeyrekteki 195 milyon tam zamanlı iş kaybının 125 milyonu Asya Pasifik bölgesinde görüldü. Raporda Çinli firmaların uzun süren kapanmanın ardından yeniden iş başı yapmaya başladıkları kaydedildi.

Örgüt, kriz nedeniyle işsiz kalacak kişi sayısı konusunda yeni bir tahmin yürütmezken, bu rakamın geçen hafta öngördükleri 25 milyondan önemli ölçüde daha yüksek olacağı öngörüsünde bulundu. Bu yılın başından itibaren dünya genelinde 190 milyon çalışan işsiz kaldı.

Rapora göre dünya genelinde krizden en çok etkilenen sektörlerin başında konut ve gıda hizmetleri, üretim, perakende ile ticari ve idari hizmetler geliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2020]

Seksenler_2019 banner
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.