enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 İklim krizi, mevcut eşitsizlikleri, adaletsizlikleri açığa çıkaran ve derinleştiren bir “risk çarpanı”…
07:46 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
07:30 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
07:16 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
07:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
07:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:23 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:48 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
09:38 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:34 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
00:12 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
17:28 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
07:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
07:57 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
07:47 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
07:29 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
07:09 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uluslararası Adalet Divanı Perşembe ve Cuma oturum düzenleyecek

Uluslararası Adalet Divanı Perşembe ve Cuma oturum düzenleyecek
15.05.2024
A+
A-

Refah’ın doğusuna ilerleyişlerini Salı günü sürdüren İsrail tankları, yedi aydır süren savaşta yerlerinden edilen bir milyondan fazla insanın sığındığı kentin bazı yerleşim bölgelerine ulaştı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Uluslararası Adalet Divanı İsrail’in Refah saldırılarını görüşecek

İsrail’in uluslararası müttefikleri ve yardım grupları, olası bir insani felaket uyarısında bulunarak mültecilerle dolu Refah’a kara harekatı yapılmaması için defalarca çağrıda bulunmuştu.

BM Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in Gazze savaşı sırasında Refah’a düzenlediği saldırılar nedeniyle Güney Afrika’nın talep ettiği yeni acil önlemleri görüşmek üzere Perşembe ve Cuma oturumlar düzenleyecek.

Söz konusu önlemler, Güney Afrika’nın geçen yıl Aralık ayında İsrail’i Gazze’deki Filistinliler’e yönelik saldırısı sırasında Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal etmekle suçlayarak mahkemede açtığı ve halen devam eden davanın bir parçasını oluşturuyor.

İsrail daha önce uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini söylemiş, soykırım davasını temelsiz olarak nitelendirmiş ve Güney Afrika’yı Gazze’de iktidardaki Hamas militanlarının “yasal kolu” gibi hareket etmekle suçlamıştı.

Perşembe günü mahkemeye hitap edecek olan Güney Afrika geçen hafta Uluslararası Adalet Divanı’ndan, İsrail’in Refah saldırısını durdurmasını ve BM yetkilileri, insani yardım sağlayan kuruluşlar, gazeteciler ile araştırmacıların Gazze’ye engelsiz erişimine izin vermesini talep etmişti.

Mahkeme takvimine göre İsrail davada kendi görüşünü Cuma günü sunacak.

Lahey’deki duruşmalar, mahkemenin genellikle yıllar süren davanın esası hakkında karar vermesinden önce, ihtilafın tırmanmasını önlemek için sadece acil durum önlemlerinin alınmasına odaklanacak. Kararlar bağlayıcı ve temyiz edilemez olsa da mahkemenin bunları uygulamask için bir imkanı yok. (Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.