enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nden (UTİB) ABD’ye ihracat hamlesi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nden (UTİB) ABD’ye ihracat hamlesi
31.07.2024
A+
A-

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ihracatta gaza bastı. Hedef ülke ABD’deki payını artırmak isteyen UTİB, New York’ta gerçekleşen eş zamanlı iki fuara güçlü bir katılım gösterdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla UTİB’in milli katılım organizasyonu düzenlediği her iki fuar da aynı tarihlerde eşzamanlı olarak gerçekleşti.  

Premiere Vision New York Fuarı’nda Türkiye’den toplam 50 firma yer alırken, Functional Fabric Fair Summer Fuarı’na ise 5 Türk firması katıldı. 

ABD pazarı ve organizasyonu değerlendiren UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, bu organizasyonların sektör açısından önemine dikkat çekti.

Premiere Vision New York Fuarı’nın 47’ncisinin, Functional Fabric Fuarı’nın ise 8’incisinin düzenlendiği bilgisini veren Pınar Taşdelen Engin, “ABD, Türk tekstil sektörü ihracatı açısından çok önemli ve büyüyen bir pazar. Yılın ilk yarısında sektör olarak ABD’ye yüzde 13 büyüme ile 253 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Geçen yıla göre artıda olsak bile bizim yeterli bir tutar değil. Dünyanın en büyük ithalatçısı olan ABD’ye milyar doları aşacak ihracat yapabiliriz. Ekonomik koşulların normalleşmesi, fiyat rekabetçiliğinin yeniden kazanılması ile bu hedefi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz” dedi. 

ABD’ye ihracat yüzde 11 arttı 

Türk firmalarının fuarlarda önemli iş birlikleri sağladığını kaydeden UTİB Başkanı Engin, şu açıklamaları yaptı: “Firmalarımız kaliteli ve inovatif ürünleriyle dikkat çekiyor. Bursa, bu noktada Türk tekstil sektörünün gelişmesinde önemli rol oynuyor. Kalite ve inovasyonun yanına, markalaşmayı da eklemeye gayret ediyoruz. ABD pazarındaki varlığımızı güçlendirmek için markalaşan firma sayımızı artırmamız gerekiyor. Yılın ilk yarısında UTİB olarak ABD’ye yüzde 11 artış ile 58,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Hem Bursa hem Türkiye geneli olarak potansiyelimiz olan ihracat tutarlarına ulaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.