enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nden (UTİB) ABD’ye ihracat hamlesi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nden (UTİB) ABD’ye ihracat hamlesi
31.07.2024
A+
A-

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ihracatta gaza bastı. Hedef ülke ABD’deki payını artırmak isteyen UTİB, New York’ta gerçekleşen eş zamanlı iki fuara güçlü bir katılım gösterdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla UTİB’in milli katılım organizasyonu düzenlediği her iki fuar da aynı tarihlerde eşzamanlı olarak gerçekleşti.  

Premiere Vision New York Fuarı’nda Türkiye’den toplam 50 firma yer alırken, Functional Fabric Fair Summer Fuarı’na ise 5 Türk firması katıldı. 

ABD pazarı ve organizasyonu değerlendiren UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, bu organizasyonların sektör açısından önemine dikkat çekti.

Premiere Vision New York Fuarı’nın 47’ncisinin, Functional Fabric Fuarı’nın ise 8’incisinin düzenlendiği bilgisini veren Pınar Taşdelen Engin, “ABD, Türk tekstil sektörü ihracatı açısından çok önemli ve büyüyen bir pazar. Yılın ilk yarısında sektör olarak ABD’ye yüzde 13 büyüme ile 253 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Geçen yıla göre artıda olsak bile bizim yeterli bir tutar değil. Dünyanın en büyük ithalatçısı olan ABD’ye milyar doları aşacak ihracat yapabiliriz. Ekonomik koşulların normalleşmesi, fiyat rekabetçiliğinin yeniden kazanılması ile bu hedefi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz” dedi. 

ABD’ye ihracat yüzde 11 arttı 

Türk firmalarının fuarlarda önemli iş birlikleri sağladığını kaydeden UTİB Başkanı Engin, şu açıklamaları yaptı: “Firmalarımız kaliteli ve inovatif ürünleriyle dikkat çekiyor. Bursa, bu noktada Türk tekstil sektörünün gelişmesinde önemli rol oynuyor. Kalite ve inovasyonun yanına, markalaşmayı da eklemeye gayret ediyoruz. ABD pazarındaki varlığımızı güçlendirmek için markalaşan firma sayımızı artırmamız gerekiyor. Yılın ilk yarısında UTİB olarak ABD’ye yüzde 11 artış ile 58,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Hem Bursa hem Türkiye geneli olarak potansiyelimiz olan ihracat tutarlarına ulaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.