enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulaştırma Bakanı’ndan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma Bakanı’ndan Kanal İstanbul açıklaması
06.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul’un ihale hazırlıklarının devam etttiğini açıkladı. Karaismailoğlu çok yakın bir zamanda bu projeye başlayacak “güçte ve kararlılıkta” olduklarını söyledi. 

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu artan gemi trafiğine bağlı olarak Boğazlar’dan geçecek yük miktarının her yıl artacağını söyledi.

İstanbul Boğazı’ndaki olası bir duraksamanın dünya ve ülke ekonomisini “çok ciddi zararlara uğratabilecek bir risk teşkil ettiğini” söyleyen Bakan, gemi hacimlerinin büyümesi ve tehlikeli maddelerin bu gemilerle taşınmasının riskin boyutlarını arttırdığını kaydetti.

Bakan İstanbul Bogazı’nda “giderek artan boğaz geçiş talebi şehir içi deniz trafiğini imkansız hale getirecek, gemi bekleme sürelerini uzatacak ve en önemlisi çevre felaketlerine neden olabilecek kaza olasıklıklarını da arttıracaktır” şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul’un gemi geçişine ideal bir suyolu olarak projelendirildiğini kaydeden Karaismailoğlu “Şu an itibariyle, Kanal İstanbul’un proje çalışmaları, imar planları tamamlanmıştır ve ihale hazırlıkları devam etmektedir. Çok yakın bir zamanda bu projeye başlayacak ve kısa sürede tamamlayacak güçte ve kararlılıkta olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçen ay yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul için imar planlarını onayladıklarını ve askıya çıkardıklarını söylemişti.

Tepkiler sürüyor

2011’den bu yana çalışmaları süren Kanal İstanbul projesinde, güzergahı açıklanan kanalın etüd çalışmaları tamamlanmıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “çılgın proje” olarak tanımladığı Kanal İstanbul’a yönelik muhalefetin ve meslek odalarının tepkileri sürüyor.

Çevre ve ekoloji boyutunun dışında tartışılan konuların başında bölgedeki arazilerin hızla yükselen fiyatları ve sürekli el değiştirmesi geliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.