enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan tahliye edilen Türk vatandaşları yurda ulaştı

Ukrayna’dan tahliye edilen Türk vatandaşları yurda ulaştı
28.02.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası Dışişleri Bakanlığı organizasyonuyla ülkeden kara yoluyla tahliye edilen Türk vatandaşlarının bulunduğu ilk kafile, Türkiye’ye giriş yaptı.

Dışişleri Bakanlığının Ukrayna hava sahasının kapalı olması nedeniyle kara yoluyla tahliye planı kapsamında önceki gün yola çıkan otobüsler Romanya ve Bulgaristan’ı geçerek Türkiye’ye ulaşmaya başladı.

Ukrayna'dan tahliye edilen Türk vatandaşları yurda ulaştı

Sınır kapılarındaki yoğunluklara bağlı olarak uzun süren yolculuğun ardından Ukrayna’nın Odesa kentinden tahliye edilen Türk vatandaşlarını taşıyan ilk otobüs, Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yaptı.

Ukrayna'dan tahliye edilen Türk vatandaşları yurda ulaştı

İşlemleri için otobüslerden inen vatandaşların sevinçleri gözlerinden okundu.

Türk gümrüğünde işlemleri tamamlanan vatandaşlar aynı otobüslerle İstanbul’a doğru yola çıkacak.

Kafiledeki 5 otobüsün de Bulgaristan sınırındaki işlemlerin tamamlanması sonrası peyderpey giriş yapması bekleniyor.

“Allah’a şükür ülkemize sağ salim gelebildik”

Kafilede yer alan Engin Kılıç, yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması nedeniyle ülkeyi terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Odessa’da üniversite öğrencisi olduğunu belirten Kılıç, “12-13 saat sokakta bekledik, ama Allah’a şükür ülkemize sağ salim gelebildik. Savaş bitince tekrar döneceğiz.” dedi.

Ukrayna'dan tahliye edilen Türk vatandaşları yurda ulaştı

Bir diğer öğrenci Nabi Yiğit Erdal ise Odessa’da eğitim gördüğünü, Rusya’nın saldırıya geçmesiyle hızlı bir şekilde ülkeden çıktıklarını belirtti.

Ukrayna’da şu an durumun çok karışık olduğunu, bir çok arkadaşının orada kaldığını ifade eden Erdal, “Biz geldik fakat arkadaşlarımız orada kaldı, onları çok merak ediyoruz. Ayrıca Ukrayna halkı için de endişeliyiz.” dedi.

Diğer vatandaşlar da tahliye sürecinde kendilerine yardımcı olan Türk Dışişleri yetkililerine teşekkür etti.

Ukrayna'dan tahliye edilen Türk vatandaşları yurda ulaştı

Kedisini de yanında getirdi

Ukrayna’da okuyan Batuhan Kaçak ise gelirken sahiplendiği kedi yavrusunu da Türkiye’ye getirdi.

Bir arkadaşının bıraktığı küçük kediyi savaşın ortasında bırakmaya gönlünün razı gelmediğini anlatan Koçak, “Biz gelirken belli başlı yerlerde patlamalar vardı. Odesa’da yoktu fakat Kiev’de vardı. Arkadaşımın sokağa bıraktığı kediyi de alıp hemen konsolosluğumuza gittik sağ olsunlar bize en iyi şekilde yardımcı oldular. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk gümrüğünde işlemleri tamamlanan ilk kafilede yer alan 248 Türk vatandaşı, aynı otobüslerle İstanbul’a doğru yola çıktı.

Bu arada AFAD’ın 7 insani yardım tırı da Ukrayna’ya doğru Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan hareket etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.