enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan ‘Kırım’ adımı

Ukrayna’dan ‘Kırım’ adımı
27.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kırım’ı kurtarmayı amaçlayan Askeri Güvenlik Stratejisini onayladı.

Ukrayna, Rusya tarafından 2014 yılında ilhak edilen Kırım için önemli bir adım attı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı, milli çıkarları askeri tehditlerden korumayı amaçlayan Askeri Güvenlik Stratejisinin, Başkan Zelenskiy tarafından onayladığını duyurdu.

Strateji ile Rusya’nın, bazı Ukrayna topraklarındaki işgalinin sonlandırılması ve Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasının amaçlandığı vurgulandı.

“Askeri alanda bir yarış hedeflenmedi”

Kapsamlı savunma kararının BM tüzüğündeki “her ülke saldırı karşısında kendini koruma hakkına sahip” prensibi ile uyumlu olduğu söylenen açıklamada ülkenin Rusya Federasyonu’yla askeri alanda bir yarışa girmeyi hedeflemediğinin altı çizildi.

Donbas bölgesinde çatışma

Kırım’a yönelik kritik hamlenin yapıldığı günde Donbas’tan yine çatışma haberi geldi. Rusya yanlısı ayrılıkçıların ateşkes ihlali yaptığı saldırıda 4 Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

Saldırıda 2 askerin de yaralandığı Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı AGİT temsilcilerinin konuya ilişkin bilgilendirildiği vurgulandı.

Kapsamlı ateşkes kararı alınmıştı

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT’ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020’den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014’ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.