enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna ve NATO 10 Ocak’ta Rusya başlığıyla görüşecek

Ukrayna ve NATO 10 Ocak’ta Rusya başlığıyla görüşecek
09.01.2022
A+
A-

BRÜKSEL, KİEV – TÜHA HABER / Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna-NATO Komisyonu 10 Ocak Pazartesi günü Brüksel’de “Rusya’nın saldırgan tutumu” gündemiyle toplanacağını açıkladı.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya ilişkin Ukrayna’sız bir karar alınmayacağını aktardı.

Dmitro Kuleba, NATO-Ukrayna Komisyon toplantısı için 10 Ocak’ta Brüksel’e gideceğini belirterek, toplantının daha fazla “Rusya’nın saldırgan tutumunu” engellemek için geniş kapsamlı bir diplomatik çabanın parçası olduğunu açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna sınırında son aylardaki askeri tahkimatının ardından Batı ile Moskova arasında gerginlik artmış, gerginliği azaltma çağrıları yapılmıştı.

Beyaz Saray, ABD ile Rusya arasında Ukrayna konusundaki güvenlik görüşmelerinin 10 Ocak’ta başlayacağını, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de NATO-Rusya Konseyi Toplantısı’nın 12 Ocak’ta yapılacağını bildirmişti.

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının da Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri faaliyetleriyle ilgili gelişmeleri görüşmek üzere 7 Ocak Cuma günü olağanüstü toplanacağı belirtilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.