enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna tarafından dikkat çeken çıkış: Türkiye her şeyi yaptı

Ukrayna tarafından dikkat çeken çıkış: Türkiye her şeyi yaptı
30.01.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Ukrayna Ulusal Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde görev yapan Artem Filipenko, Kiev ile Moskova arasındaki gerilime ilişkin Türkiye’nin rolünü değerlendirdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın KİEV Temsilcisi Celal KILIÇ’ın ‘AKİT’den aktardığı haberine göre, Ukrayna Ulusal Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde uzman Artem Filipenko, Türkiye’nin etkili bir bölgesel oyuncu olduğunu açıkladı.

Artem Filipenko, Rusya-Ukrayna krizi konusunda Türkiye’nin barışı sağlamak için çok şey yaptığını söyledi.

Ukrayna Ulusal Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde görev yapan Artem Filipenko, Ukrayna-Rusya krizine ve Türkiye’nin ara buluculuk rolüne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna basınına konuşan Filipenko, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasında arabulucu olma girişimiyle ilgili, “Bu kesinlikle Türkiye’nin önemli bir girişimidir. Diplomasi, elbette, savaştan daha iyidir. Ancak Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının 2014 yılında başladığını ve ilan edilmemiş savaşın sekiz yıldır devam ettiğini ve şu ana kadar müzakerelerde çok az ilerleme kaydedildiğini hatırlatmama izin verin” dedi.

Türkiye’nin Ukrayna olan iş birliğine değinen Filipenko, “Türkiye’nin barışı sağlamak için zaten çok şey yaptığını söylemek isterim. Türkiye ile askeri-teknik işbirliği sayesinde, Ukrayna bir dizi yeni silah satın aldı. Ve Rusya’nın daha fazla saldırgan eylemlerini engelleyebilecek en önemli faktör. Bu nedenle, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın çabalarını memnuniyetle karşılayarak, yardımlarını ve konumlarını takdir ederek, her şeyden önce kendimize ve güçlü yönlerimize güvenmeliyiz” dedi.

Türkiye’nin hem Ukrayna hem de Rusya ile eşit ilişkiler sürdürmeye çalıştığını ifade eden Filipenko, “Türkiye her şeyden önce çıkarlarını savunuyor. Türkiye’nin geleneksel politikası, “Karadeniz bölgesinin sorunları Karadeniz bölgesi devletleri tarafından çözülmelidir” kuralına indirgenmiştir. Bu, BLACKSEAFOR ve BSEC gibi önceki girişimlerin odak noktası olmuştur. Doğal olarak, etkili bir bölgesel oyuncu olarak Türkiye, Karadeniz’de gelişen durumdan endişe duymaktadır. Dolayısıyla tansiyonun düşürülmesi Türkiye’nin çıkarınadır” açıklamasında bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.