enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
17:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
02:52 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
02:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
02:39 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
02:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:04 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
01:36 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
22:08 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
22:00 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
21:16 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov’dan tahıl koridoru için Türkiye ve BM’ye teşekkür mesajı

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov’dan tahıl koridoru için Türkiye ve BM’ye teşekkür mesajı
05.08.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Ukrayna tahılını dünya pazarına açan Türkiye’nin diplomatik faaliyetleri masada takdir topluyor. Ağustos’ta Odesa Limanı’ndan yola çıkan tahıl yüklü ilk geminin İstanbul Müşterek Merkezinde kontrolleri yapılıyor. Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov Rus ablukası altında kalan tahılın sevkiyatı için Türkiye’ye ve Birleşmiş Milletlere teşekkür etti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Rus ablukası altındaki Ukrayna tahılları 1 Ağustos’ta Odesa Limanı’ndan Türkiye’ye doğru yola çıkmıştı.

2 Ağustos 2022 akşam 21.00’de Türk kara sularına giren RAZONİ isimli gemi, Çarşamba günü İstanbul Müşterek Merkezinde kontrolleri sağlanarak Lübnan’a yola çıktı. Dünya ticaretine açılan ve Ukrayna tahılını taşıyan ilk geminin ardından tahıl koridorunun aktif bir şekilde çalışması bekleniyor.

Dünyadan Türkiye'ye tahıl koridoru teşekkürü - Son Dakika Haberleri

UKRAYNA MİLLETVEKİLİ RÜSTEM UMEROV’DAN TÜRKİYE VE BM’YE TEŞEKKÜR

Küresel gıda krizini engelleyen anlaşmaya ilişkin olarak Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Türkiye’ye teşekkür etti. Umerov, Bloke edilmemiş Ukrayna tahılının ilk partisi şimdiden Türkiye’nin karasularında bulunuyor. Gemide 27 bin ton mısır var. Kargo, gıda ihtiyacı olan Lübnan’a gönderilecek. Ukrayna’nın eski haline getirilmesine yardım ettiği için Birleşmiş Milletlere ve Türkiye’ye teşekkür ederiz dedi.

***

UKRAYNA TAHILI TAŞIYAN GEMİ DÜNYA PAZARINA AÇILIYOR

Rus ablukası altında kalan Ukrayna tahıllarının dünya pazarına açılması için Türkiye kollarını sıvadı. Birleşmiş Milletler çatısı altında, İstanbul’da Türkiye, Ukrayna ve Rusya askeri heyetleri iki kez bir araya gelmişti. Ukrayna tahıllarının limandan ayrılması için dörtlü zirvede 23 Temmuz’da “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi”  isimli tahıl koridoru anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre, 120 gün içinde Odesa, Yujnıy ve Çornomorsk limanlarından 25 milyon ton tahıl sevkiyatı yapılacak. İstanbul Müşterek Merkezi’ne getirilen tahılların kontrolleri sağlandıktan sonra, tahıla ihtiyaç duyan ülkelere aktarılacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.