enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna istihbaratı çalıntı tahıl taşıyan gemilerin isimlerini tespit etti

Ukrayna istihbaratı çalıntı tahıl taşıyan gemilerin isimlerini tespit etti
06.08.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Rusya, ele geçirdikleri Hersov ve Zaporijjya bölgelerinde Ukrayna’ya ait yaklaşık 650 bin ton tahıl çalarak işgal altındaki Kırım’a gönderdi. Daha sonra çalıntı tahıl, Kırım’daki limanlarda gemilere yüklenip üçüncü ülkelere gönderildi. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), işgal altındaki Kırım’dan çalıntı tahılı taşıyan gemilerin isimlerini tespit etti. İlgili gemiler hakkında Ukrayna mahkemesi el koyma kararı aldı.

Balkan NinnisiUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilciliğin  ‘QHA’ya dayandırdığı haberine göre, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya’nın Ukrayna’dan çaldığı yaklaşık 650 bin ton tahıl ile ilgili yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarını açıkladı.

SBU’dan yapılan açıklamada, soruşturma sonucu Rus işgal güçlerine, işgal altında bulunan Herson ve Zaporijjya bölgelerinde Ukrayna’ya ait tahılları çalmaya yardım eden işbirlikçilerin ve çalınan tahılları işgal altındaki Kırım’dan 3 ülkelere taşıyan gemilerinin isimleri tespit edildi.

Açıklamaya göre Rusya ve Suriye bandıralı gemileri; Nadejda (Nadezhda), Sormovskiy-48, Fedor, Martos Koşka (Matros Koshka), Matros Pozıniç (Matros Pozynich), Zhibek Zholy, Sv. Konstantin, Mihail Nenaşev (Mihail Nenashev), Laodicea Ukrayna’dan çalınan tahılları 3. ülkelere taşıyor.

Advertisement

SBU, Ukrayna mahkemesinin söz konusu gemiler ve taşıdıkları yük hakkında el koyma kararını aldığını belirtti. Ayrıca açıklamaya göre Türkiye, Mısır ve Lübnan ilgili gemileri limanlara kabul etmeye ve yüklerini boşaltmaya reddettiğin belirtildi.

SBU’nun, tahıl ihraç etme izinlerini imzalayan işbirlikçilerden başlayarak, çalınan tahılı taşıyan 10 geminin tüm mürettebat üyelerine kadar olaya karışan herkesin isimlerini tespit ettiğini belirtilirken 3 kişi hakkında şimdiden iddianamelerin hazırlandığı aktarıldı.

İddianameler şu kişiler hakkında hazırlandı:

Yevgen Balıtskıy, Kremlin kontrolündeki sözde Zaporijjya İdaresi Başkanı

Oleksandr Saulenko, sözde Berdyansk Belediye Başkanı Vekili

Volodımır Stelmaçenko, Berdyansk Deniz Ticaret Limanı sözde Müdürü.

Bununla birlikte Ukrayna’ya ait tahılın çalınarak 3. ülkelere satma şemasına dahil olan diğer kişiler hakkında iddianamelerin hazırlanmaya devam ettiği belirtildi.

RUSYA KONTROL ALTINA ALDIĞI UKRAYNA BÖLGELERİ YAĞMALIYOR

Bilindiği gibi, Ukrayna güney bölgeleri ele geçirdikten sonra Rus işgal güçleri Ukrayna’ya ait varkılları yağmalamaya başladı. Depolarında saklanan tahıl çeşitli yolarla işgal altındaki Kırım’a sevk edilerek yarımadada bekleyen gemilere yükleniyor ve oradan 3. ülkelere gönderiliyor. Bunun dışında işgalciler Ukrayna limanlarındaki metal ürünleri çalıyor. Ayrıca işgalcilerin, Herson ve Zaporijjya bölgelerindeki birçok tarım şirketine ait tarım araçlarına el koyduğu ve onları Rusya’ya sevk ettiği biliniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.