enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna heyeti Ankara’da özel gereksinimli çocuklara eğitim veren okulu ziyaret etti

Ukrayna heyeti Ankara’da özel gereksinimli çocuklara eğitim veren okulu ziyaret etti
09.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ankara’ya resmi ziyaret düzenleyen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyeleri, özel eğitim ihtiyaçları olan çocuklara eğitim veren bir okulu ziyaret etti. Okul ziyaretinden sonra Ukrayna milletvekili Pavlo Suşko (Sushko), Kırım Haber Ajansına, Ukrayna’daki özel gereksinimli çocukların durumu hakkında bilgi verdi.

Ukrayna heyetinden özel gereksinimli çocuklara eğitim veren okula ziyaretAKPM Ukrayna heyeti üyeleri, 7-8 Haziran 2021 tarihleri arasında Ankara’ya resmi ziyaret düzenledi.

Ziyaretlerinin ikinci gününde Ukraynalı milletvekilleri, Türkiye’nin özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara yönelik eğitim deneyimlerini ve bu tür eğitim kurumlarının işleyişini incelemek için özel gereksinimli çocuklara eğitim veren bir okulu ziyaret etti.

Ziyaret edilen okulun kurucusu Nesrin Ceceli Bilkan, Ukrayna heyetine okulu gezdirerek verilen eğitim hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

AKPM Ukrayna heyeti, TBMM Başkanı Şentop ile bir araya geldi

“UKRAYNA’DA ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARA EĞİTİM VEREN DEVLET OKULLARI KAPATILIYOR”

Okul ziyaretinden sonra Kırım Haber Ajansına konuşan Ukrayna milletvekili Pavlo Suşko (Sushko), Ukrayna’daki özel gereksinimli çocukların durumu hakkında bilgi verdi.

Ukrayna’da şu an özel gereksinimli çocuklara eğitim veren devlet okullarının kapatılmaya başladığı belirten Suşko, “2017 yılından beri uygulanmaya başlayan reform çerçevesinde, ülkede sosyal hizmet veren tüm kurumlar kapatılıyor. Özel okullar da yasalara göre bu kurumlara dahil olduğu için kapatılıyor. Fakat bu doğru değil çünkü özel okullar sosyal hizmet veren kurumlar değil, eğitim kurumudur.” diye aktararak Ukrayna’da özel gereksinimli çocukların hak ihlallerini takip eden bir komisyonun oluşturulduğunu belirtti.

BÖLGE YÖNETİMLERİ BÜTÇE YETERSİZLİĞİNİ GEREKÇE GÖSTERİYOR

Bölge yönetimlerinin bütçe yetersizliğini gerekçe göstererek özel eğitim veren okulları kapattığını anlatan Suşko, “Yakın zamanda parlamento, Ukrayna Eğitim Bakanlığından izni olmadan özel okulların kapatılamayacağına dair bir yasa kabul etti. Ancak bir dizi kurum yasa yürürlüğe girmeden kapatıldı.” dedi.

Özel gereksinimli çocuklarla çalışan devlet kurumlarının kapatılması sonucu, çocukların eğitim haklarının ihlal edildiğini vurgulayan milletvekili, “Bu çocuklar devletimizin çocukları, o yüzden devlet onların eğitimine destek vermeli.” diye kaydetti.

HABER : Anife Bilal & Ankara

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.