enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:47 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uğur Şahin’den üçüncü doz açıklaması

Uğur Şahin’den üçüncü doz açıklaması
12.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / BioNTech CEO’su Uğur Şahin, geliştirdikleri aşının mevcut varyantlara karşı koruyucu olduğunu, şimdilik bir güncellemeye gerek olmadığını söyledi. Üçüncü dozun etkinliğine dair araştırmalar ise sürüyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘AFP,Reuters‘den  aktardığı haberine göre, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile ortak geliştirdikleri koronavirüs aşısının Delta varyantına karşı etkili olduğunu ve şu an için aşıda bir güncelleme yapılmasına gerek olmadığını söyledi.

Şahin, “Önümüzdeki 6 ila 12 ay boyunca başka varyantların ortaya çıkması çok olası ve bu durumda aşının yeni varyantlara adaptasyonunu yapmak gerekebilir. Ancak bu, şu an gerekmiyor” dedi.

Uğur Şahin, yaptığı açıklamada ayrıca yeni versiyonun zamanlamasının da iyi belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi: “Yeni bir varyantın baskın olmaya başlaması durumunda şu an verilecek böyle bir kararın 3 ila 6 ay içerisinde yanlış olduğu anlaşılabilir. Bu yüzden, değişiklik kararının zamanı da uygun olmalı. Şu an için, destek dozu olan üçüncü doz aşının oldukça yeterli olduğunu ve güçlü koruma sağladığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Üçüncü dozun etkinliğiyle ilgili çalışmalar sürüyor

BioNTech ve Pfizer, mevcut aşının üçüncü doz uygulamasının “Delta dahil şimdiye kadar test edilmiş tüm varyantlara karşı azami korumaya sahip olduğunu düşündüklerini” bildirmişti. Üçüncü dozun Delta’ya karşı etkinliği konusunda yürütülen çalışmalara dair detayların önümüzdeki haftalarda kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

BioNTech ve Pfizer ayrıca Delta varyantına karşı etkili bir aşı versiyonu üzerinde de çalıştıklarını duyurmuştu. Yüzlerce katılımcıyla gerçekleşecek olan çalışmaların, resmi mercilerden onay alınır alınmaz Ağustos ayında başlatılması planlanıyor. Şu an için BioNTech, mevcut aşı ve ek dozu ile devam etmeyi planlıyor.

Fransa ve Almanya gibi ülkeler üçüncü doz aşıyı Eylül ayından itibaren yaşlılara ve risk grubundakilere yapmaya başlayacaklarını açıklamıştı.

BioNTech ikinci çeyrek finansal raporunu açıkladı

Dünya çapında aşı siparişleri, BioNTech firmasının 2021 yılı ikinci çeyrekteki net karına da yansıdı. Geçen yılın aynı döneminde 88,3 milyon euro zarar eden şirket, bu yılın ikinci çeyreğinde 2 milyar 29 milyon euro net kar sağladı. Şirketin geliri ise ikinci çeyrekte geçen yıl 41,7 milyon euro iken bu yıl 5 milyar 309 milyon euroya yükseldi.

Yıl sonuna kadar üç milyar doz aşı üretmeyi hedefleyen BioNTech, 21 Temmuz itibarıyla bir milyar dozdan fazla aşıyı 100’den fazla bölgeye dağıttı. Yapılan aşı tedarik sözleşmeleriyle bu yıl için öngörülen toplam gelir beklentisi ise 12,4 milyar eurodan 15,9 milyar euroya yükseltildi.

(TÜHA Haber Ajansı, 12 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.