enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uğur Şahin: Omicron daha fazla enfeksiyona sebep olabilir

Uğur Şahin: Omicron daha fazla enfeksiyona sebep olabilir
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Omicron varyantıyla ilgili Biontech’in kurucu ortağı Profesör Doktor Uğur Şahin’den önemli açıklamalar geldi. Şahin, varyantın daha fazla enfeksiyona yol açabileceğini ancak aşılanmış kişilerin ciddi hastalıklardan korunmaya devam edeceğini söyledi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Dünya koronavirüsün yeni varyantı Omicron’a kilitlenmiş durumda.

Ne kadar bulaşıcı? Omicron daha mı ölümcül? Mevcut aşılar bu varyanta karşı etkili mi?

Koronovirüse karşı aşının bulunmasındaki en önemli isimlerden Biontech’in kurucu ortağı Profesör Doktor Uğur Şahin gelişmelerle ilgili Amerikan Wall Street Journal gazetesine konuştu.

“Üçüncü dozu alma sürecinizi hızlandırın”

Şahin, Omicron’la ilgili çalışmaların sürdüğünü ve yeni varyantın daha fazla enfeksiyona sebep olabileceğini söyledi.

Aşılanmış kişilerin muhtemelen ciddi hastalıklardan korunmaya devam edeceğini de vurguladı.

Uğur Şahin, “Bizim mesajımız şu: Korkmaya gerek yok, üçüncü dozu alma sürecinizi hızlandırın” dedi.

Yeni bir aşıya gerek duyulacak mı?

Şahin, “Yeni bir aşıya gerek duyulacak mı?” sorusuna yeni varyantı hedef alacak bir aşının pazara sunulmasının yaklaşık 100 gün süreceğini söyleyerek yanıtladı.

Yeni bir aşıya gerek olmayabileceğini de belirten Şahin, mevcut aşının varyanta karşı koruma sağlayıp sağlamadığının netleşmesinin ise zaman alacağını açıkladı.

EK Kaynaklar * TRT Haber, Wall Street Journal

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.