enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uğur Şahin: ‘‘Fikri Mülkiyet Muafiyeti Çözüm Değil’’

Uğur Şahin: ‘‘Fikri Mülkiyet Muafiyeti Çözüm Değil’’
29.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Merkezi Almanya’da bulunan BionTech firmasının kurucusu Uğur Şahin, bir süredir tartışılan Corona virüsü aşıları için fikri mülkiyet muafiyeti verme yönteminin aşı üretimini arttırmak için doğru yol olmadığını söyledi.

Advertisement

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki Salı günü yaptığı açıklamada Biden yönetiminin bir süredir bu tür muafiyetleri üretimi hızlandıracak ve tedariki arttıracak yöntemler arasında değerlendirdiğini kaydetmişti. Psaki ancak henüz konuyla ilgili karara varılmadığını da söylemişti.

BioNTech CEO’su Uğur Şahin ise bunun bir çözüm olmayacağını söyledi.

Elçi-RNA yöntemiyle geliştirilen Corona aşısını Pfizer ortaklığıyla hem üreten hem de pazarlayan BioNTech firması aşının üretiminin zor olduğu ve belli üretim ortaklarıyla yakın işbirliğinin daha doğru bir yaklaşım olacağı görüşünde.

Şahin, Almanya Yabancı Muhabirler Derneği’ne yaptığı açıklamada ‘‘Yetkin üreticilere özel izin verilmesinin yollarını değerlendiriyoruz’’ dedi.

Bunun, dünyanın çeşitli yerlerine dağıtılan aşıların birbirinin aynısıolmasını sağlayacağını belirten Şahin, lisanslı üreticilerin en erken bu yılın sonunda üretime katkı sağlayabileceğini kaydetti.

BioNTech/Pfizer aşısı İsrail, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde büyük ölçeklerde uygulandı. Aşı, Avrupa Birliği’nin aşılama kampanyasında da lider konumda.

Şahin, Avrupa’da üretilen aşıların dünyanın diğer bölgelerine gönderilebilmesinin önemine dikkat çekti ve Avrupa’da yaz sonuna kadar sürü bağışıklığı oluşmasını beklediğini kaydetti. Şahin, ancak dünyanın diğer bölgelerinde virüsün etkinliğini sürdürmesi durumunda Avrupa’nın sürü bağışıklığına erişmesinin bir öneminin kalmayacağını vurguladı.

Çinli yetkililerin en geç Temmuz’a kadar BioNTech aşısınıonaylanmasını beklediğini kaydeden Şahin, aşının Çin’e aynı ay gönderilmeye başlanmasının mümkün olabileceğini de belirtti.

‘‘Çin halkına yardım edebileceğimiz konusunda iyimserim’’ diyen Şahin, Çin’deki aşı faaliyetlerinde yerel ortak olarak Shanghai Fosun Pharmaceutical Group’u gösterdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.