enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
00:48 Trump’ın Ukrayna ’Barış’ Planı
00:42 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu haftada da gündem yoğun olacak…
00:42 Çok Maksatlı ve Bulanıklaştırılmış Açıklamalar
00:38 “Türkiye-Azerbaycan Jeostrateji” Sempozyumu!…
00:35 Ukrayna’da Zoraki Barış Ne Kadar Kalıcı Olur?
00:19 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkarak kültür mirasını gelecek nesillere aktarıyor…
00:18 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı?
00:09 KKTC’nde Kumsal Katliamı Nasıl Oldu?
00:07 Uluslararası Adalet Divanından Hukuki Tespit: İsrail Gazze’de İnsani Sorumluluklarını Ağır Biçimde İhlal Etti…
00:05 SDG/YPG’nin Entegrasyonu: Kojonktürel Zorluklar ve Yapısal Avantajlar…
00:04 Kocaeli Büyükşehir’den üst geçitlere buzlanma müdahalesi
20:31 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uğur Şahin: Eldeki aşılar hemen vurulmalı

Uğur Şahin: Eldeki aşılar hemen vurulmalı
31.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Biontech kurucusu ve yöneticisi Uğur Şahin, Avrupa’da artan koronavirüs vaka sayılarına işaret ederek eldeki aşıların tümünün kullanılması çağrısı yaptı. Şahin, yaz ayları için de uyarıda bulundu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters,dpa / BÖ,ET)’ye dayandırdığı habere göre, eşi Prof. Özlem Türeci ile birlikte koronavirüse karşı geliştirdikleri mRNA bazlı aşı ile dünya çapında büyük bir üne sahip olan BioNTech kurucusu ve yöneticisi Dr. Uğur Şahin, koronavirüs salgını ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Alman televizyon kanalı RTL’nin sorularını yanıtlayan Şahin, eldeki aşıların tümünün kullanılması ve aşıların ikinci doz için stok yapılmaması çağrısı yaptı. Şahin, “Eldeki bütün aşılar, her hafta yeni aşıların sevk edileceği güvencesi ile uygulanmalı” dedi. Şahin, yeterince aşının sevk edilmemesi nedeniyle aşıların ikinci dozunun vurulmasının ertelenmesinin küçük bir ihtimal olduğunu belirtti.

Impfstoff Pfizer-BioNTech COVID-19

Yaz uyarısı

Ortağı olan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) menşeili ilaç tröstü Pfizer ile birlikte 65 ülkeye aşı gönderen BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin, gelecek hafta ve aylardaki en büyük zorluğun enfeksiyon sayılarını olabildiğince düşük tutmak olduğunu söyledi. Şahin, “Ne yazık ki Almanya ve Avrupa’da enfeksiyon sayıları o kadar artmış durumda ki, artık yeni kısıtlamaların yürürlüğe girmesini bekleyemeyecek noktadayız” dedi.

Şahin, bu eğilimde bir değişiklik olmaması halinde yaz döneminde “daha sert bir kapanmanın” zorunlu olacağını ifade etti. Aşıların planlandığı şekilde sevk edilmesi ve aşılamanın hızlanması durumunda yaz ayları sonunda “normalleşmeye dönmenin” mümkün olduğunu ve kış aylarında da yeni bir kapanmanın engellenebileceğini söyleyen Şahin, “Mayıs ayı sonu itibariyle aşılamanın etkilerinin görülmeye başlamasını bekliyoruz” dedi.

Almanya’da salgınla mücadelede yetkili sağlık kuruluşu Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) verdiği bilgilere göre, son 24 saat içinde 9 bin 549 yeni koronavirüs vakası kayıtlara geçti. Bu sayı geçen salı kaydedilen sayıdan 2 bin 64 daha fazla. 100 bin kişide yedi gün içinde yeni vaka sayısını gösteren insidans değeri ise 134,4’ten 135,2’ye yükseldi. Almanya’da birçok bilim insanı ve siyasetçi artan enfeksiyon sayılarından ötürü kısıtlamaların sertleştirilmesini talep ediyor ve “üçüncü dalga”uyarısında bulunuyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.