enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Üçüncü Avrupa Türk Medya Zirvesi gerçekleştirildi

Üçüncü Avrupa Türk Medya Zirvesi gerçekleştirildi
18.12.2023
A+
A-

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde 3. Avrupa Türk Medya Zirvesi, Avrupa’da görev yapan basın mensuplarını katılımıyla gerçekleşti.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

Ramazan Aktaş
Ramazan Aktaş

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde 3. Avrupa Türk Medya Zirvesi; 100 basın mensubu, 300 iş insanı, 200 sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcisiyle Türk ve Alman davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği Başkanı Ali Paşa Akbaş, yurt dışında faaliyet gösteren Türk basının önemine değinerek, “Yarım asrı aşkın bir süredir ana dilimizde yayın yapan Avrupalı Türk gazetecileri yürekten kutluyorum. Medya Zirvesinin amacı, Avrupa’daki Türk medyasının, yıllardır çözülemeyen veya görmezden gelinen sorunlarını, bu sorunları bizzat yaşayan basın mensuplarını bir araya getirerek istişare ortamı oluşturmak.” dedi.

Etkinlik kapsamında; Avrupa Birliği’nde Türk Basını, göçün ilk yıllarından bugüne dek ve geleceğe yönelik sorunlara ilişkin çözüm yolları ve mevcut durum ele alındı.

TRT Türk, yurt dışındaki Türkler’in sesi

Ülkemizin Birliği ve beraberliği ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için Avrupa’daki Türk medyasının önemine değinen Türkiye’den programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, “İletişim ve enformasyon araçları hayatımızın tam ortasında yer almaktadır. Medyanın bir değişim sürecinde olduğunu görüyoruz. Dijitalleşme ve yapay zekanın önem arzettiği bir sürece giriyoruz.”dedi.

Zafer Sırakaya | Fotoğraf: TRT Haber
[Zafer Sırakaya | Fotoğraf: TRT Haber]

Yurt dışındaki yerel Türk basının Türkçemizin yaşaması için de katkı sağladığını belirten Sırakaya, “İktidarımızın girişimiyle, TRT’nin TRT Türk kanalı ‘siz neredeysen biz oradayız’ sloganıyla yurt dışındaki Türkler’in sesi olmaktadır.” dedi.

Programın sonunda siyasetten sanata, iş dünyasından eğitime, sivil toplumdan medyaya kadar geniş bir yelpazede Avrupalı Türkler’in başarılarını ve bu başarılara imza atan isimlere ödül verildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.