enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ücretli öğretmenlere Özel Eğitimde Mesleki Gelişim Programı yarın başlıyor

Ücretli öğretmenlere Özel Eğitimde Mesleki Gelişim Programı yarın başlıyor
24.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilde özel eğitim alanında görev yapan tüm ücretli öğretmenlere yönelik ilk kez mesleki gelişim programı düzenlediklerini duyurdu. “Özel öğrencilerimizin eğitiminde öğretmenlerimizin farkındalığı ve yeni koşullara adaptasyonu çok daha kritik öneme sahiptir.” diyen Bakan Selçuk, eğitimlerin 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında tamamlanacağını belirtti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ildeki özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında, evde veya hastanelerde ders ücreti karşılığında görev yapan ve öğrencilerin eğitimlerine destek olan 14 bin 643 ücretli öğretmenin tümüne mesleki gelişim eğitimi verilecek.
Ücretsiz olarak çevrim içi gerçekleştirilecek 10 saatlik eğitimlerin 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında tamamlanması hedefleniyor.
Eğitimlerde özel eğitimde temel kavramlar, özel eğitim öğretim yöntem ve teknikleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin uzaktan eğitim süreçleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik ortam ve materyal uyarlamaları, bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) geliştirme süreçleri konularında bilgilendirme yapılması ve öğretmenlerin sahip oldukları bilgi ve becerilerin güncellenmesi hedefleniyor.
Özel öğrencilerin eğitiminde, öğretmenlerin farkındalığı ve yeni koşullara adaptasyonunun kritik öneme sahip olduğunun altını çizen Bakan Selçuk, “Bu nedenle 81 ildeki özel eğitim okullarımızda, özel eğitim sınıflarımızda, evde veya hastanelerde öğrencilerimizin eğitimlerine destek olan 14 bin 643 ücretli öğretmenimizin de bu eğitimlerden yararlanmalarını istedik.” dedi.
Salgın sürecinde Bakanlık olarak tüm öğretmen ve öğrencilere sürekli destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ücretli öğretmenlere yönelik ilk defa böyle bir eğitim düzenleniyor. Bu kapsamda görevlendirilen öğretmenlerimizin özel eğitimle ilgili bilgilerini güncellemeyi ve Kovid-19 salgını sürecinde yeni uygulamalar konusunda onları bilgilendirmeyi hedefliyoruz.  Eğitimler, pazartesi günü başlayacak ve ikinci dönemin başına kadar tamamlanacak. Süreci koordine eden Bakan Yardımcım Mahmut Özer ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Ocak 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.