enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:52 Mesafe Giderek Açılıyor
06:50 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:22 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
06:12 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
05:45 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:04 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Üç sektörümüz Cumhuriyet tarihi ihracat rekorları kırdı”

“Üç sektörümüz Cumhuriyet tarihi ihracat rekorları kırdı”
18.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, özellikle küresel tedarik zincirleri içerisinde rollerin yeniden yapılanma sürecinde olmasının, Türkiye’nin tarım sektöründe önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını açıklayacağız'(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘na açıklamada bulunan TİM Başkan İsmail Gülle, Pandeminin küresel etkilerine rağmen Türkiye’nin yılın üçüncü çeyreğinde, ihracatını artıran dört ülkeden biri olduğuna işaret etti.

İsmail Gülle, Tarım alanındaki tüm sektörlerinin bu fırsatları avantaja çevirdiklerini gördüklerini hatırlatarak, 2020 yılı ihracat hedefine ulaşmalarında, tarım sektörlerinin önemli bir kilit rol oynadığını belirtti.

Başkan İsmail Gülle, şöyle devam etti:

“Öyle ki, Tarım sektörlerimizin, 2020 yılında ihracatı; yüzde 4,3 artarak 24,4 milyar dolara ulaştı. Miktar bazında ise 17,9 milyon ton oldu.2020 yılında, Yaş Meyve Sebzede ihracatımız yüzde 21 artışla 2,73 milyar dolar, Meyve Sebze Mamullerinde yüzde 9 artışla 1,68 Milyar dolar, Hububatta ise yüzde 8 artışla 7,3 milyar dolara ulaştı. Bu üç sektörümüz, böylesine zorlu bir dönemde, yıllık bazda Cumhuriyet tarihi ihracat rekorları kırdı. Şimdi yeni normalde sektörlerimizin mevcut başarılarını sürdürülebilir kılmamız gerekiyor.”

“Tarım bizim en kuvvetli yönümüz”

Türkiye’nin, sahip olduğu verimli topraklarla, kendi vatandaşının ihtiyacını karşılarken aynı zamanda tarım sektörü ihracatında da rekorlara imza attığına dikkat çeken Gülle, “Tarım bizim en kuvvetli yönümüz. Böylesi verimli topraklara sahip bir coğrafyada, tarımda en iyisini biz yapmalıyız. Çiftçisinden, ihracatçısına, tüccarından, ziraatçisine, bu rekorların mimarı olan, tarımsal üretimle ülkemize değer katan herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bilinçsiz sulama ve yanlış ilaçlama Iğdır'ı kuraklaştırıyor - Son Dakika Haberleri

Sektörlerden gelen talep ve öneriler

Sektörlerden gelen talep ve öneriler üzerinde de konuşan Gülle, şunları kaydetti:

“Gıda fiyatları tüm dünyada, daralan arz ve talebin beklenenin üzerinde artması nedeniyle, giderek yükseliyor. Diğer yandan, son dönemde önemli bir gündem maddemiz; “Kuraklık”

Ülkemizin tatlı su kaynaklarının önemli bir kısmını, tarımsal sulamada kullanıyoruz. Tarımda vahşi sulama, kuraklık tehlikesini daha da artırıyor. Bunun önüne geçmek adına, su kaybını önleyici, modern kapalı ve damla sulama yöntemine dayalı yatırımlara öncelik verilmesi gerekiyor.”

Organik Tarım Yasası'yla ilgili önemli duyuru! | Voice Of The Island

Tarımsal verimliliğin ihracattaki önemine vurgu

Gülle, bu bağlamda, devlet destekleriyle özellikle basınçlı ve damla sulama sistemlerini kullanan üreticilerin daha fazla desteklenmesinin, kuraklık sorunuyla başa çıkılmasında, büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Tarımsal verimliliğin, ihracatta önemli bir başlık olarak öne çıktığından da bahseden Gülle, “Tarımda verimliliği artırmak için, gelişmiş ülkelerdeki gibi, tarım arazilerinin bölünerek daralmasının önüne geçilmesi gerekmektedir. Tarımsal verimliliği artırmak adına bu sorunu yeni bir bakış açısıyla ele almamız, yeni dönemin ihtiyaçlarının karşılanması bakımından önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.