enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
00:48 Trump’ın Ukrayna ’Barış’ Planı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Twitter Trump yanlısı QAnon hesaplarını kapatıyor

Twitter Trump yanlısı QAnon hesaplarını kapatıyor
23.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Twitter, aşırı sağcı komplo teorileri yayan QAnon grubuyla bağlantılı binlerce hesabı kapattığını açıkladı. Trump yanlısı gruba karşı Facebook da önlem almıştı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,AP,AFP,rtr)’ye dayandırdığı haberine göre,Sosyal paylaşım sitesi Twitter, ağırlıklı olarak ABD Başkanı Donald Trump yanlılarınca yayılan komplo teorilerini üreten QAnon adlı grupla bağlantılı binlerce hesabın kaldırıldığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, son birkaç hafta içinde bu kapsamda 7 binin üzerinde hesabın kapatıldığı belirtildi.

Twitter, 150 bini aşkın hesabın sitedeki görünürlüğünü de azalttı. Şirket sözcüsü, söz konusu hesaplara ait paylaşımların artık trendlerde görülmeyeceğini ve aramalarda çıkmayacağını belirtti.

QAnon içeriklerinin yer aldığı internet sayfalarının paylaşılmasının da engelleneceğini duyuran Twitter, bu hareketin üyelerinin verdiği “zararın” giderek artması nedeniyle söz konusu önlemlere başvurmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

QAnon’un komplo teorileri

Birçoğu aşırı sağ görüşlü olan QAnon üyeleri, ABD’nin onlarca yıldır, şeytana tapan bir küresel elit grup tarafından yönetildiğini savunuyor. İddialarını herhangi bir kanıta dayandıramayan QAnon destekçilerinin suçladığı bu grubun içinde “derin devlet” unsurları ve Hollywood yıldızları da bulunuyor.

QAnon üyeleri ayrıca bu grubun Trump aleyhinde gizli bir plan yürüttüğünü de öne sürüyor ve muhalif siyasetçileri sosyal medyada sık sık taciz ediyor.

QAnon bayrağı taşıyan bir Trump destekçisi
QAnon bayrağı taşıyan bir Trump destekçisi

Trump’ın mitinglerine katıldılar

QAnon içeriği yayan tweetlerden bazıları ABD Başkanı Trump tarafından da paylaşılmıştı. Bu grubun üyeleri, QAnon sembolü bulunan giysi ve şapkalarla Trump’ın mitinglerine de katıldı.

QAnon tarafından üretilen içerikler Twitter’ın yanı sıra Facebook, TikTok ve YouTube gibi sosyal medya mecralarında da yaygın olarak paylaşılıyor. Facebook da geçen Mayıs ayında QAnon ile bağlantılı çok sayıda hesabı kaldırmıştı.

QAnon, FBI tarafından potansiyel bir iç terör tehdidi olarak tanımlanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.