enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:39 Meme kanserinde erken tanı…
07:37 Almanya’da Yılın Doktoru seçilen Ebru Yıldız kimdir?
07:27 Laleler ülkesinin büyük umudu olan eşcinsel Rob JETTEN ve partisi D66’nın yeni yüzü…
07:24 Rusya, Ukrayna saldırısının ardından Novorossiysk’ten petrol ihracatını geçici olarak askıya aldı
07:16 Yorum: Trump Şara’yı Washington’da Ağırladı: Türkiye Masada
07:14 Gazeteci İlhan Karaçay yazdı: Hollanda’da başarılı olan 3. ve 4. nesil göçmen kökenliler. Torunum Esra, Fadime Örgü ve Günay Uslu’nun başarıları…
00:14 Avrupa’dan Mektup Var!…
21:38 Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
00:48 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:11 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
00:01 Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı…
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
07:50 İklim krizi, mevcut eşitsizlikleri, adaletsizlikleri açığa çıkaran ve derinleştiren bir “risk çarpanı”…
07:46 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
07:30 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
07:16 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
07:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
07:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:23 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tütün Mamullerinin Üretim Şekline, Etiketlenmesine ve Denetlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te değişiklik öngören yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayınlandı

Tütün Mamullerinin Üretim Şekline, Etiketlenmesine ve Denetlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te değişiklik öngören yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayınlandı
07.08.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni düzenleme ile etkin bir takip mekanizması oluşturarak tütün mamulleri ticaretinde kayıt dışılığın önlenmesini amaçladıklarını, aynı zamanda da özendirici birtakım unsurları ortadan kaldırdıklarını bildirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Tütün Mamullerinin Üretim Şekline, Etiketlenmesine ve Denetlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te değişiklik öngören yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayımlandı.

Bakan Yumaklı duyurdu! Türkiye için müthiş olacak olan karar: Tarım sayımı  için sevindiren haber! Start verdi

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Yumaklı, söz konusu yönetmelikte; uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi ve gerekli birtakım unsurların eklenmesi amacıyla düzenlemeler yapıldığını vurguladı.

Bakan Yumaklı, düzenlemenin, kayıt dışı tütün mamulü ticaretiyle etkin mücadele edilmesi, tütün mamullerinin kullanımının teşvikinin ve özendirilmesinin önlenmesine yönelik hükümler içerdiğine dikkati çekerek şu bilgileri aktardı:

“Bakanlığımızdan piyasaya arz uygunluk belgelerinin verilmesinde uyulması zorunlu teknik düzenlemeler arasında yer alan Türk Standartlarında daha önce yapılan değişiklik sonrasında, (TS) 13444 Puro ve Sigarillo Standardındaki düzenlemeler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerinin uyumlu hale getirilmesi amacıyla değişiklik yapılması gereği hasıl oldu. Bu minvalde, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile tütün mamullerinin üretim şeklinde ve piyasaya arzında birtakım düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Tütün mamulü ticaretinde kayıt dışılığı önlemeye yönelik etkin bir takip mekanizması oluşturuyor ve özendirici birtakım unsurları ortadan kaldırıyoruz.”

Kaçak nargile tütünü tehlikesi - Güncel Gündem Haberleri

NARGİLELİK TÜTÜN MAMULLERİNDE RENKLENDİRİCİ KULLANIMI YASAKLANDI

Yönetmelik değişikliğiyle kayıt dışı tütün mamulü ticaretiyle mücadeleye yönelik şu yenilikler hayata geçirilecek:

Nargilelik tütün mamulü paketlerinde, içeriğindeki tütün oranının yazılması zorunlu olacak. Bunun denetlenmesi amacıyla gerekli altyapı hazırlıkları yürütülüyor.

-Nargilelik tütün mamulü iç ambalajı üzerine üretim tarihi ve kodlama bilgisi yazılacak.

-Nargilelik tütün mamulü paketleri silindir şeklinde olamayacak.

-Takip ve izlemeyi sağlamak amacıyla sigara paketlerinde kodlama bilgisi içeriği genişletilecek. Bu bağlamda, sigara paketlerinde üretime ait hat/makine numarası ile vardiya numarası gibi bilgiler ile asgari gün/ay/yıl kodlaması, diğer tütün mamullerinde asgari gün/ay/yıl kodlanması zorunlu hale getirildi.

-Takip ve izlemeyi sağlamak amacıyla tütün mamulü paketleri üzerinde yer alan üretim tarihi bilgisinin asgari gün/ay/yıl olarak bulunması zorunlu oldu.

Öte yandan, tütün mamulü kullanımının teşvik edilmesinin ve özendirilmesinin önlenmesine yönelik de nargilelik tütün mamulü üretiminde renklendirici kullanımı yasaklanırken sigara filtrelerinin silindirik form dışında herhangi bir şekilde olamayacağı düzenlemeyle hüküm altına alındı.

Diğer taraftan, sektörde faaliyet gösteren firmalara, ürünlerini yönetmelik değişikliği ile getirilen düzenlemelere uygun hale getirmeleri için 31 Mart 2025 tarihine kadar geçiş süreci tanındı.

31 Aralık 2025 tarihinden sonra ise yönetmelik ile getirilen değişikliklere uygun olmayan ürünler piyasada bulunmayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.