enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tutuksuz sanık Alaattin Çakıcı’nın SEGBİS sistemi ile ifadesi alınacak

Tutuksuz sanık Alaattin Çakıcı’nın SEGBİS sistemi ile ifadesi alınacak
14.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Alaattin Çakıcı‘nın yeğeni Adem Çakıcı‘nın silahla yaralanması, silahla yağma, tehdit suçlarından aralarında Alaattin Çakıcı’nın da bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davada ile ilgili Çakıcı’nın avukatı yazılı açıklamada bulundu.

Yurtta sulh, cihanda sulhResim önizlemesi(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, söz konusu açıklamada, “İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşecek ve infazı söz konusu olacak” denildi.

Alaattin Çakıcı’nın Avukatı Gökhan Kılıç yaptığı açıklamada, müvekkili Alaattin Çakıcı’nın yargılama aşamasında gerek 18 hastalığının bulunması ve raporlu olduğundan gerekse Kovid-19 pandemi şartları nedeniyle ifade veremediğini söyledi.

Hukuki Makaleler - Av. Muhammet Gökhan Kılıç -Avukat Kılıç, müvekkilene ait raporun avukatları tarafından Mahkemeye ibraz edildiğini hatırlatarak, müvekkilinin bir sonraki celsede ifadesinin alınması talep edilmiş ise de mahkemenin süre vermediğini ve müvekkilinin ifadesi de alınmadan, aleyhine tek bir delil olmaksızın hakkında tecziye kararı verildiğini ifade etti.

İSTİNAF VE TEMYİZE GİDİLECEK

“Verilen söz konusu bu hüküm Mahkeme’nin gerekçeli kararının tebliği aşamasından sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı’na müracaat edilerek istinaf edilecek” diyen Avukatı Gökhan Kılıç, İstanbul bölge adliye mahkemesinin ilgili Dairesi’nin kararının aleyhe olması durumunda söz konusu karar temyize tabi olduğundan Yüce Yargıtay’a temyize başvurulacak. İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşmiş olacak ve infazı söz konusu olacak. Yargılama süreç ve aşamaları arz edilen şekilde” olduğuna dikkkat çekti.

NELER YAŞANDI?

Alaattin Çakıcı’nın Avukatı Gökhan Kılıç, İnfaz Yasası kapsamında geçtiğimiz nisan ayında serbest bırakılan Alaattin Çakıcı’nın, yeğeni Adem Çakıcı’yı öldürtmeye azmettirmeye teşebbüs suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatarak, İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 Eylül tarihinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Feramuz Çalışkan, Yavuzhan Çelik, Ahmet Hakkı Bilici ve Yılmaz Kayadibi ile bazı tutuksuz sanıkların katıldığını belirtti.

Tutanağa, tutuksuz sanık Alaattin Çakıcı’nın SEGBİS sistemi ile ifadesinin alınması için Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazıldığını açıklayan Avukatı Gökhan Kılıç, Alaattin Çakıcı’nın, Bodrum Devlet Hastanesi’nden alınan sağlık raporunu gerekçe göstererek ifade vermeye gitmediğinin de yazıldığını kaydetti.

HABER : Ferhat AYDOĞAN & Muğla (Bodrum)

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.