enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜRSAB seçimleri yaklaşıyor. Bakan Ersoy , yönetime alternatif arıyor

TÜRSAB seçimleri yaklaşıyor. Bakan Ersoy , yönetime alternatif arıyor
14.06.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un, bilinmeyen nedenlerle ilk günden beri yıldızının barışmadığı TÜRSAB’da yönetimi değiştirmek için yine devrede olduğu iddia edildi. 54. Hükümet döneminin Turizm Bakanı TÜRSAB eski başkanı gazetemizin yazarı Bahattin Yücel, Bakan Ersoy’un “TÜRSAB’ın mevcut yönetimine karşı çıkan isimlerle özel temaslarda bulunduğunu” söylüyor.

“Bakan Ersoy, meslek kuruluşu TÜRSAB’ın Kasım ayında yapılacak seçimlerinde, mevcut yönetimin yerine başkalarını seçtirmek üzerine bazı isimlerle özel temaslarda bulunuyor” diyen Yücel, Bakan Ersoy’un desteklediği isimlerin bir önceki genel kurulda başarısız olduğuna dikkat çekiyor.

Mehmet Bahattin Yücel - Biyografyaİşte Bahattin Yücel’in ‘TÜRSAB’ta Seçim heyecanı başlıyor’ başlıklı yazısının tamamı:

“Türkiye Sayın Cumhurbaşkanının adaylığını açıklamasıyla, seçim atmosferine girdi. Böylece iki güçlü siyasal ittifaktan birisinin adayı en yetkili ağızdan ilan edildi.

İttifaklardan diğeri henüz resmen açıklamadı. Belli ki, bu aşamada adaylığın kamuoyu ile paylaşılmasından çekiniliyor.

Son anayasa değişikliği ile TBMM’ne hesap vermeleri çok güçleştirilen, Bakanlarımız da dışarıdan atanmalarına karşın, şimdiden erken seçim startı verdiler.

AdvertisementÖrneğin aktif ticaretin içinde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanımızın bir seçim heyecanı yaşadığı anlaşılıyor. Onun kampanyası; şirketinin üyesi olduğu meslek kuruluşu TÜRSAB’ın, Kasım ayında yapılacak seçimlerinde, mevcut yönetimin yerine başkalarını seçtirmek üzerine kurgulu.

Son günlerde yönetime karşı çıkan bazı TÜRSAB üyeleri ile özel temaslarda bulunduğu, onlara her türlü maddi ve manevi desteği vaadinde bulunduğu haberleri çıkmaya başladı.

Bu söylentilerin doğru olmadığına inanmayı, TÜRSAB’a yıllarca hizmet etmiş bir eski yönetici kimliğimle, herkesten çok daha fazla istiyorum.

TÜRSAB; bu mesleğin yasayla kurulan ilk ve tek örgütüdür. Kuşkusuz aralarında Bakanlar da bulunsa üyelerinden ve onların şirketlerinden kıyaslanamayacak ölçüde; büyük ve güçlüdür.

Gücün tek kaynağı; bu ülkenin aydınlık yüzünü oluşturan seyahat acentelerinin, yaşadıkları bunca devasa sorunlara karşın, umutlarını yitirmeden mesleklerine sarılmalarıdır.

Atanmış Bakanımıza, bu gerçekliği geçtiğimiz seçimlerde perde arkasından desteklediği listede yer alan meslektaşlarını seçmeyerek, bir kez gösterdiler. Önümüzdeki seçimlerde bir kez daha yineleyeceklerine hiç kuşku yok.

TÜRSAB’ı işlevsizleştirmek, kurumu tabi bir meslek kuruluşu haline getirmek için bir takım yetkilerin kullanmasına gerek yok. Bakanlık bu yönetimle çalışmak istemiyorsa, onların bekledikleri yasal değişiklikleri rahatlıkla yapabilir. Bu durumda işbaşındaki yönetim önümüzdeki seçimlerde aday olmak bile istemeyecektir.

TÜRSAB Yönetiminin haksız rekabete yol açan, özel gruplara hizmet eden, belki bilançoları küçük ama turizme katkıları çok büyük üyelerini korumak dışında, hiçbir amacının olmadığı çok açık.

Yaşadığımız kriz ortamında Bakanlığın; sektörün bileşenleri arasında en üst sırada yer alan TÜRSAB’ı, küçültmeye değil tam tersi bir yaklaşımla, sahiplenmesine ihtiyaç var.

Son söz; TÜRSAB Sayın Bakandan önce vardı. Sonra da olacaktır”.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.