enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:17 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜRSAB seçimleri yaklaşıyor. Bakan Ersoy , yönetime alternatif arıyor

TÜRSAB seçimleri yaklaşıyor. Bakan Ersoy , yönetime alternatif arıyor
14.06.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un, bilinmeyen nedenlerle ilk günden beri yıldızının barışmadığı TÜRSAB’da yönetimi değiştirmek için yine devrede olduğu iddia edildi. 54. Hükümet döneminin Turizm Bakanı TÜRSAB eski başkanı gazetemizin yazarı Bahattin Yücel, Bakan Ersoy’un “TÜRSAB’ın mevcut yönetimine karşı çıkan isimlerle özel temaslarda bulunduğunu” söylüyor.

“Bakan Ersoy, meslek kuruluşu TÜRSAB’ın Kasım ayında yapılacak seçimlerinde, mevcut yönetimin yerine başkalarını seçtirmek üzerine bazı isimlerle özel temaslarda bulunuyor” diyen Yücel, Bakan Ersoy’un desteklediği isimlerin bir önceki genel kurulda başarısız olduğuna dikkat çekiyor.

Mehmet Bahattin Yücel - Biyografyaİşte Bahattin Yücel’in ‘TÜRSAB’ta Seçim heyecanı başlıyor’ başlıklı yazısının tamamı:

“Türkiye Sayın Cumhurbaşkanının adaylığını açıklamasıyla, seçim atmosferine girdi. Böylece iki güçlü siyasal ittifaktan birisinin adayı en yetkili ağızdan ilan edildi.

İttifaklardan diğeri henüz resmen açıklamadı. Belli ki, bu aşamada adaylığın kamuoyu ile paylaşılmasından çekiniliyor.

Son anayasa değişikliği ile TBMM’ne hesap vermeleri çok güçleştirilen, Bakanlarımız da dışarıdan atanmalarına karşın, şimdiden erken seçim startı verdiler.

AdvertisementÖrneğin aktif ticaretin içinde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanımızın bir seçim heyecanı yaşadığı anlaşılıyor. Onun kampanyası; şirketinin üyesi olduğu meslek kuruluşu TÜRSAB’ın, Kasım ayında yapılacak seçimlerinde, mevcut yönetimin yerine başkalarını seçtirmek üzerine kurgulu.

Son günlerde yönetime karşı çıkan bazı TÜRSAB üyeleri ile özel temaslarda bulunduğu, onlara her türlü maddi ve manevi desteği vaadinde bulunduğu haberleri çıkmaya başladı.

Bu söylentilerin doğru olmadığına inanmayı, TÜRSAB’a yıllarca hizmet etmiş bir eski yönetici kimliğimle, herkesten çok daha fazla istiyorum.

TÜRSAB; bu mesleğin yasayla kurulan ilk ve tek örgütüdür. Kuşkusuz aralarında Bakanlar da bulunsa üyelerinden ve onların şirketlerinden kıyaslanamayacak ölçüde; büyük ve güçlüdür.

Gücün tek kaynağı; bu ülkenin aydınlık yüzünü oluşturan seyahat acentelerinin, yaşadıkları bunca devasa sorunlara karşın, umutlarını yitirmeden mesleklerine sarılmalarıdır.

Atanmış Bakanımıza, bu gerçekliği geçtiğimiz seçimlerde perde arkasından desteklediği listede yer alan meslektaşlarını seçmeyerek, bir kez gösterdiler. Önümüzdeki seçimlerde bir kez daha yineleyeceklerine hiç kuşku yok.

TÜRSAB’ı işlevsizleştirmek, kurumu tabi bir meslek kuruluşu haline getirmek için bir takım yetkilerin kullanmasına gerek yok. Bakanlık bu yönetimle çalışmak istemiyorsa, onların bekledikleri yasal değişiklikleri rahatlıkla yapabilir. Bu durumda işbaşındaki yönetim önümüzdeki seçimlerde aday olmak bile istemeyecektir.

TÜRSAB Yönetiminin haksız rekabete yol açan, özel gruplara hizmet eden, belki bilançoları küçük ama turizme katkıları çok büyük üyelerini korumak dışında, hiçbir amacının olmadığı çok açık.

Yaşadığımız kriz ortamında Bakanlığın; sektörün bileşenleri arasında en üst sırada yer alan TÜRSAB’ı, küçültmeye değil tam tersi bir yaklaşımla, sahiplenmesine ihtiyaç var.

Son söz; TÜRSAB Sayın Bakandan önce vardı. Sonra da olacaktır”.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.