enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turkuvaz Medya Grubu’nun 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi sona erdi

Turkuvaz Medya Grubu’nun 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi sona erdi
16.06.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Turkuvaz Medya Grubu’nun haftalık ekonomi dergisi Para tarafından düzenlenen 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi, sektörün önemli temsilcilerinin gerçekleştirdiği özel oturum ve panellerle son buldu.

Zirvede, moderatörlüğünü Behub Medya Kurucu & Para Dergisi Yazarı Eyyüp Karagüllü’nün yaptığı “Etki Yatırımcılığı” özel oturumunda Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra soruları yanıtladı.  

Sina Afra, kendi girişimi olan ‘Tiko’ markasının tüm kalbinin Türkiye’de geliştirildiğini makine üretim algoritmalarının Türkiye’de yapıldığını anlattı. Şu anda Avrupa’da 10 şehirde yer aldıklarını, hedeflerinin ise 25 şehre ulaşmak olduğunun altını çizen Afra, “Türkiye’de operasyonumuz olmadığı için çok yansımıyor, ancak gayet hızlı büyüyen bir yapıyız. Bulunduğumuz Madrid, Barcelona gibi büyük şehirlerde satılan evlerin yüzde 35’i bize geliyor. İnsanlar gayrimenkul veya listeleme sitelerine, emlakçılara gitmeden önce bize geliyorlar. Çünkü ihtiyaçları hızlı ve sorunsuz ev satmak. Biz de Tiko ile bunu yapıyoruz” diye konuştu.  

Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreten erken aşama teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen yatırım komitesi üyeleri arasında yer aldığı girişim sermayesi yatırım fonu Founder One hakkında da bilgi veren Sina Afra, “Founder One, bir etki yatırım fonu. Topluma geri verme ilkesiyle, performans gelirini kurucu vakıflara aktararak girişimciliği ve teknolojiyi desteklemeye devam ediyoruz. Böylece ekosistemdeki diğer fonları besleyen bir konumda bulunarak etki yatırımlarını bir sonraki aşamaya taşıyoruz. Türkiye’de girişimci olmaya eğilimli ve istekli çok genç var ve bu ekosistem her gün daha da büyüyor. Fakat Türkiye genel olarak bir finansman darboğazında. Bu sebepten etki yatırımları yeterince destek bulamıyor. Etki dediğimiz yatırımların hepsi sürdürülebilir kalkınma amaçlarına hizmet etmeli. Global problemler yani iklim değişikliği, sadece Türkiye’nin problemi ya da Türkiye’nin dışında olduğu bir problem değil. Bu yüzden yeni nesil bir fon kurduk. Bu fonun en önemli özelliği ise iki farklı vakıf tarafından kurulmasıdır. Finans dünyasına da hitap edilebilir hale gelmemiz 40’ya yakın kurumla oldu. Yeni Nesil Girişimcilik Fonu’nda süreçlerin tamamını dijital olarak yönetiyoruz. Yani çok hızlı karar verme mekanizmasına sahibiz. Değerleme konusunda Amerika’daki ‘safe’ modelini Türkiye’ye uyarladık ve ‘FİKS’ (Finansal Karma Sermaye) adında SPK’dan onay aldık. Böylece girişimcilerle değerleme tartışmasına girmeden parasını verip, bir sonraki turdan yüzde 20 ile 30 arası bir indirim alabiliyoruz. Hızlı karar alma ve doğru değerlemeden sonra en önemli üçüncü kriterimiz ise performans ücretinin, yani kârın yüzde 20’sinin vakıflara geri gelmesi… Bu da fonun başarılı olması halinde, uzun vadede başarılı bir fonlama yapmasını da beraberinde getiriyor.”  

Founder One olarak 100 kadar genç girişimciye can suyu vermek istediklerini söyleyen Sina Afra, “Yeşil dönüşüm ve yeşil girişimcilikle ilgili Türkiye’de güzel örnekler var, ancak daha alt konulara odaklı girişimler yapılmalı. Bu girişimler yeni dolar trilyonerlerini yaratır, dünyanın gidişatını değiştirir” dedi.  

Hatem Vural - Halkla İlişkiler Yöneticisi - BTS - Business Technology Solution | LinkedIn

HABER : Hatem VURAL

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.