enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turkuvaz Medya Grubu’nun 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi sona erdi

Turkuvaz Medya Grubu’nun 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi sona erdi
16.06.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Turkuvaz Medya Grubu’nun haftalık ekonomi dergisi Para tarafından düzenlenen 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi, sektörün önemli temsilcilerinin gerçekleştirdiği özel oturum ve panellerle son buldu.

Zirvede, moderatörlüğünü Behub Medya Kurucu & Para Dergisi Yazarı Eyyüp Karagüllü’nün yaptığı “Etki Yatırımcılığı” özel oturumunda Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra soruları yanıtladı.  

Sina Afra, kendi girişimi olan ‘Tiko’ markasının tüm kalbinin Türkiye’de geliştirildiğini makine üretim algoritmalarının Türkiye’de yapıldığını anlattı. Şu anda Avrupa’da 10 şehirde yer aldıklarını, hedeflerinin ise 25 şehre ulaşmak olduğunun altını çizen Afra, “Türkiye’de operasyonumuz olmadığı için çok yansımıyor, ancak gayet hızlı büyüyen bir yapıyız. Bulunduğumuz Madrid, Barcelona gibi büyük şehirlerde satılan evlerin yüzde 35’i bize geliyor. İnsanlar gayrimenkul veya listeleme sitelerine, emlakçılara gitmeden önce bize geliyorlar. Çünkü ihtiyaçları hızlı ve sorunsuz ev satmak. Biz de Tiko ile bunu yapıyoruz” diye konuştu.  

Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreten erken aşama teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen yatırım komitesi üyeleri arasında yer aldığı girişim sermayesi yatırım fonu Founder One hakkında da bilgi veren Sina Afra, “Founder One, bir etki yatırım fonu. Topluma geri verme ilkesiyle, performans gelirini kurucu vakıflara aktararak girişimciliği ve teknolojiyi desteklemeye devam ediyoruz. Böylece ekosistemdeki diğer fonları besleyen bir konumda bulunarak etki yatırımlarını bir sonraki aşamaya taşıyoruz. Türkiye’de girişimci olmaya eğilimli ve istekli çok genç var ve bu ekosistem her gün daha da büyüyor. Fakat Türkiye genel olarak bir finansman darboğazında. Bu sebepten etki yatırımları yeterince destek bulamıyor. Etki dediğimiz yatırımların hepsi sürdürülebilir kalkınma amaçlarına hizmet etmeli. Global problemler yani iklim değişikliği, sadece Türkiye’nin problemi ya da Türkiye’nin dışında olduğu bir problem değil. Bu yüzden yeni nesil bir fon kurduk. Bu fonun en önemli özelliği ise iki farklı vakıf tarafından kurulmasıdır. Finans dünyasına da hitap edilebilir hale gelmemiz 40’ya yakın kurumla oldu. Yeni Nesil Girişimcilik Fonu’nda süreçlerin tamamını dijital olarak yönetiyoruz. Yani çok hızlı karar verme mekanizmasına sahibiz. Değerleme konusunda Amerika’daki ‘safe’ modelini Türkiye’ye uyarladık ve ‘FİKS’ (Finansal Karma Sermaye) adında SPK’dan onay aldık. Böylece girişimcilerle değerleme tartışmasına girmeden parasını verip, bir sonraki turdan yüzde 20 ile 30 arası bir indirim alabiliyoruz. Hızlı karar alma ve doğru değerlemeden sonra en önemli üçüncü kriterimiz ise performans ücretinin, yani kârın yüzde 20’sinin vakıflara geri gelmesi… Bu da fonun başarılı olması halinde, uzun vadede başarılı bir fonlama yapmasını da beraberinde getiriyor.”  

Founder One olarak 100 kadar genç girişimciye can suyu vermek istediklerini söyleyen Sina Afra, “Yeşil dönüşüm ve yeşil girişimcilikle ilgili Türkiye’de güzel örnekler var, ancak daha alt konulara odaklı girişimler yapılmalı. Bu girişimler yeni dolar trilyonerlerini yaratır, dünyanın gidişatını değiştirir” dedi.  

Hatem Vural - Halkla İlişkiler Yöneticisi - BTS - Business Technology Solution | LinkedIn

HABER : Hatem VURAL

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.