enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:47 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:39 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
00:33 Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom!…
00:29 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti
00:28 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
00:22 KIZILELMA’nın vurucu gücü yapay zekası olacak
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor
00:08 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:08 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
11:39 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
04:46 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:35 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:34 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
00:32 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:23 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türkiye’ye S-400’ün Amacı NATO’yu Bölmek”

“Türkiye’ye S-400’ün Amacı NATO’yu Bölmek”
30.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye’ye Rus S-400 füze savunma sistemi satışının amacının NATO’yu içeriden bölmek olduğunu öne sürdü. 

Amerikan Alman Marshall Fonu adlı düşünce kuruluşunun sanal olarak düzenlediği etkinlikte konuşan Panagiotopoulos, Ankara’nın Rusya’dan S-400 alımının, “kasıtlı veya kasıtsız olarak, NATO’nun uyumunu içeriden baltalamanın” bir unsuru olduğuna ilişkin ortada yeterli kanıtın bulunduğunu savundu.

(ARŞİV) Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos
(ARŞİV) Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos

Rus S-400 sisteminin Türkiye’de “dekoratif maksatlarla bulunmadığını, NATO’yu içeriden zayıflatma amacını taşıdığını” belirten Panagiotopoulos, “Bir noktada bir şeyler yapılmalı. Eğer hiçbir şey yapılmazsa, o zaman Türkiye ve liderleri tüm bölgede istikrarı tehdit eden hasmane ve çatışmacı türden davranışları serbestçe sergileyebileceklerine inanmak için kendilerinde her türlü hakkı görür” diye konuştu.

Panagiotopoulos, Türkiye’nin S-400 sistemini aktif hale getirmesinin yakın olduğunu da iddia ederken, böyle bir adımın “Türkiye tarafından çok saldırgan bir eylemin yeni bir örneğini daha oluşturacağını” söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkilisi de dün Türkiye’yi Rus S-400 füze savunma sistemini aktif hale getirme yönünde başka adım atmaması yönünde uyarmıştı. Bakanlığın siyasi ve askeri işlerden sorumlu müsteşar yardımcısı Clarke Cooper, Ankara’yı Moskova’ya daha yakınlaştırma riskini yaratsa bile böyle bir adımın sonuçlarının olacağı uyarısında bulunmuştu.

Haber: Jeff Seldin / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Ekim 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.