enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:01 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:00 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kitap: Ünlü su bilimci Altay Çekirge’nin ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı’

Kitap: Ünlü su bilimci Altay Çekirge’nin ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı’
04.10.2022
A+
A-

Devlet Su İşleri (DSİ) İstanbul 14. Bölge Müdürlüğü emekli avukatlarından Su Politikaları Derneği (SPD) üyesi Onur Ercan, Mayıs 2022 tarihinde vefat eden DSİ’nin İstanbul Bölge Müdürlüğü Planlama Şube Müdürü İnş. Yük. Müh. Altay Çekirge’nin su ile ilgili teknik notlarını bir araya getirerek ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı’ adıyla hazırladı ve yayınlattı.

Türkiye'nin Su ile İmtihanı kitabı yayınlandı. – Su Politikaları Derneği

Türkiye'nin Su ile İmtihanı kitabı yayınlandı.Su Politikaları Derneği (SPD) üyesi Onur Ercan’ın, ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı‘ adlı kitapla ilgili olarak Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘na verdiği bilgiye göre, İnş. Yük. Müh. Altay Çekirge DSİ’deki çalışma yaşantısı boyunca su kaynaklarının geliştirilmesi konusunda birçok projeye imza attığını ve mevcut su yapılarının planlanması ile ilgili birçok eleştirel görüşe sahip olduğunu ve 30 Mayıs 2022  tarihinde hayatını kaybetti.

DSİ’nin Hukuk Müşavirliğinde, Keban Barajı inşaatında  ve DSİ’nin İstanbul Bölge Müdürlüğünde çalışan Avukat Onur Ercan, 1979 yılında Altay Çekirge’yi İstanbul DSİ 14. Bölge Müdürlüğünde tanıdığını ve DSİ’den emekli olduktan sonra vefatına kadar olan sürede deneyimlerini, teknik değerlendirmelerini el yazısı ile kaleme alması için teşvik ettiğini ifade etti.

Avukat Onur Ercan, İnş. Yük. Müh. Altay Çekirge’nin  hazırladığı su projeleri konusundaki görüşlerini, teknik notları ve teknik değerlendirmelerini, kendisi ile  zaman zaman bir araya gelerek hem konuştuğunu hem de topladığını belirtti.

Altay Çekirge’nin, mühendislik bilgisinin yanında derin bir genel kültür ve tarih bilgisini içeren konuşmaları, ayrıca kendine has uslubuyla son derece tadında kürsü sohbetlerinin olduğunu dile getiren Avukat Onur Ercan, merhumun özellikle DSİ’nin tekrar eski durumuna dönmesi için verdiği mücadeleyi de anlattı.

Türkiye'nin Su ile İmtihanı kitabı yayınlandı. – Su Politikaları DerneğiAltay Çekirge’nin, Kanal İstanbul Projesi ile İstanbul-Çamlıca’daki DSİ Bölge Tesislerinin satılmasına karşı çıkışının da takdire şayan olduğunu söyleyen Avukat Onur Ercan, şunları aktardı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında çıkardığı Kanal İstanbul Broşüründe, Projenin bütününün 140 milyar TL olacağını belirtmesi, benim de uzmanlık alanım olan kamulaştırma konusunda gerçekten uzak bir tespittir. Merhum Altay Çekirge’nin ilgililere gönderdiği yazıda Kanal İstanbul’un sadece kamulaştırma maliyetinin 2021 yılı rayiçlerine göre 1 trilyon 200 milyar TL’yi geçeceğini yazmıştı.”

Altay Çekirge’nin bu notlarını düzenleyerek yayına hazırlattığını ve yayınlattığını söyleyen Avukat Onur Ercan, “Ancak maalesef kitap Merhum Altay Çekirge’nin vefatından sonra yayınlanabildi.  Kitabın yayınlanmasında Yalova Üniversitesi insan ve toplum bilimleri fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Güngör bey de katkıda bulundu” dedi.

Kitabın, ‘Türkiye’nin Su ile İmtihanı‘ adı ile Akıl-Fikir yayınları tarafından basıldığını hatırlatan Avukat Onur Ercan, bu kitabın yayınlanmasından 4  ay önce hayatını yitiren ve Türkiye’nin su kaynaklarının geliştirilmesi konusunda çok önemli çalışmalara imza atmış olan İnş. Yük. Müh. Altay Çekirge’yi rahmet ve saygı ile andığını kaydetti.

[TÜHA Haber Ajansı,04  Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.