enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türkiye’nin Rusya’yla Bağlarını Anlıyoruz”

“Türkiye’nin Rusya’yla Bağlarını Anlıyoruz”
18.04.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Ukraynalı bir diplomat, Kiev’in Rusya’nın işgaline karşı daha fazla destek için NATO üyesi Türkiye ile mümkün olduğu kadar çalıştığını söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, İsminin paylaşılmaması kaydıyla gazetecilere açıklamalarda bulunan diplomat, Ankara’nın Moskova’yla paralel bağlarının olduğu gerçeğini ise Ukrayna’nın memnun olmasa da anladığını belirtti.

Moskova’nın Ukrayna’yı işgalini eleştiren Ankara, Ruslar’ın itirazlarına rağmen Kiev’e silahlı insansız hava araçları sattı. Ankara bir yandan da Batı’nın Moskova’yı hedef alan yaptırımlarına karşı çıktı.

Türkiye, Ukrayna’nın bazı bölgelerindeki savaş suçları işlendiğine dair haberlerin ortasında bile, her iki ülkeyi de çatışma nedeniyle suçlamaktan kaçınarak dikkatli bir söylem sürdürdü.

Dün gazetecilere konuşan Ukraynalı diplomat, “Türkiye yaptırımlara katılırsa ve Rusya’dan uçuşlara izin vermese sevinirdik. Fakat bu gerçeği anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Rus ile Ukraynalı yetkilileri barış görüşmeleri için biraraya getirmeyi başaran tek ülke olduğunu hatırlatan Ukraynalı diplomat, “Türkiye’yi eleştirmek yerine elimizden geldiğince Türk tarafıyla çalışıyoruz ve ihtimal dahilinde olmayan bir şey talep etmiyoruz” dedi.

Rusya’dan enerji ithalatına ve gelecek turistlerin ekonomik getirisine bel bağlayan Türkiye’nin yaptırımlardan kaçan Ruslar için güvenli bir sığınak haline geldiği yorumları yapılıyor. Birçok Rus’un Türkiye’den emlak alarak yatırım yaptığı belirtiliyor.

Ukraynalı diplomat da, savaşın başlamasından bu yana 100 binden fazla Rusya vatandaşının Türkiye’ye giderek oturum izni almaya çalıştığıyla ilgili bazı verilere atıfta bulundu.

Aynı dönemde, Türkiye’ye yaklaşık 85 bin Ukraynalı’nın da gittiğini söyleyen diplomat, bunların 47 bininin ülkelerine geri döndüğünü ya da başka ülkelere taşındığını vurguladı.

Ukraynalı diplomat, Türkiye’nin bazı Rus savaş gemilerinin boğazlardan geçişini engelleyerek Karadeniz’e çıkmasını da engellediğini ve böylece Ukrayna’nın Rus saldırılarına direnen kıyı kenti Odesa’yı “kurtardığını” söyledi.

Diplomat, bazı Rus gemilerinin boğazlardan hala geçiş yaptığını ve bunların Suriye’den Rusya’ya deniz yoluyla malzeme götürebileceğini belirterek, “Türk tarafından Suriye’den Rusya’ya ne götürdüklerini izlemesini istiyoruz” dedi.

Rus oligarkın yatı Türkiye’de mi?

Öte yandan Rus alüminyum kralı Oleg Deripaska ile bağlantılı bir yatın, Göcek Körfezi’ne geldiği bildirildi.

Reuters haber ajansının görgü tanığı, Clio isimli 73 metrelik yatın Ege kıyılarında, Muğla’nın Göcek sahili açıklarına ulaştığını söyledi. Görgü tanığına göre Cayman Adaları bandıralı gemi Göcek açıklarında bir koyda demirli kaldı.

ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere’nin yaptırım uyguladığı, Rus alüminyum devi Rusal’ın kurucusu Deripaska, daha önce barış çağrısında bulunmuştu.

Clio’nun Göcek Körfezi’ne girişi, bu ay İstanbul’da düzenlenen Ukrayna-Rusya barış görüşmelerine sürpriz bir şekilde katılan Rus milyarder Roman Abramoviç’e bağlı iki yatın Türkiye limanlarına yanaşmasının ardından geldi.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria KALENİUK

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.