enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiyeli ve Yunanistanlı kadınların barış çağrısına binlerce kadın sahip çıkıyor

Türkiyeli ve Yunanistanlı kadınların barış çağrısına binlerce kadın sahip çıkıyor
20.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiyeli ve Yunanistanlı kadınların, iki ülke arasındaki artan gerilime “dur” demek üzere yaptığı barış çağrısına binlerce kadın sahip çıktı.

Hakkımızda - SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, geçtiğimiz günlerde kadın hakları aktivisti Gülseren Onanç’ın başlattığı “Türkiye ve Yunanistanlı Kadınların Barış İnisiyatifi” ile 350 kadının imzasıyla başlayan ortak çağrı metnine, her iki ülkeden binlerce kadın imza atarak destek verdi ve vermeye devam ediyor.

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilimin, kadınları ortak barış talebini yükseltmeye yönelttiğini belirten Kadın Hakları Aktivisti Gülseren Onanç, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu

Aktivist Gülseren Onanç, “350 kadın olarak başlattığımız bu çağrı büyük ses getirdi ve çok kısa bir süre içinde binleri bulduklarını ve her geçen saat sayılarının artmaya devam ettiğini, kısa zamanda 10 bin imzaya ulaşmayı hedefllediklerini ifade etti.

Onanç, “Bu bize kadınların barışa olan susamışlığını gösterdi.  Küresel kadın hareketi patriarkal sisteme direnirken, komşumuzun kadınlarıyla başlattığımız bu girişim, pandeminin yoğunlaştığı bu günlerde, gelecek için umut oldu. Dayanışma içinde bu direnişe katkı sunan ve barışa sahip çıkan tüm kadınlarla gurur duyuyorum. Yaşasın barış, yaşasın kadın dayanışması!” dedi.

Türkçe, Yunanca ve İngilizce olarak yayınlanan çağrıya www.womencallforpeace.net sitesinden ulaşılabilirken, çağrıyı desteklemek isteyen kadınlar da bu site üzerinden imzalarını ekleyebilir.

Türkiyeli ve Yunanistanlı kadınlar tarafından yapılan barış çağrısı aşağıdaki gibidir:
Türkiyeli ve Yunanistanlı kadınlar olarak, Doğu Akdeniz’de her geçen gün artan gerilimi endişe ile takip ettiklerini söyleyen Aktivisti Gülseren Onanç, “Çatışmacı söylemler ile yükseltilen gerginlik, her iki tarafın da bölgede askeri varlıklarını arttırması sıcak çatışma riskini arttırıyor. Çatışma söylemleri ve olası çatışmalar sadece iki ülkenin yurttaşlarının güvenliklerini değil, aynı zamanda tüm bölgeyi de tehdit ediyor” diye konuştu.

Biz kadınlar olarak, bu tehlikeli tırmanışa “dur” diyoruz.
Onanç, küresel bir pandeminin eşitsizliği derinleştirdiğini, ekonomik krizlere yol açtığının altını çizerek, özellikle kadınların toplum içindeki marjinalleşmesini arttırdığını ve bir dönemde iki ülke arasındaki işbirliğinin her zamankinden daha önemli olduğuna inandıklarına dikkat çekti.

Aktivisti Onanç, “Yunanistan ve Türkiye’nin anlaşmazlıklarını barışçıl ve özenli bir diplomasi ile uluslararası hukuk ve hakkaniyet çerçevesinde gerekirse uluslararası kurumlardan gözlemciler ile çözebileceklerine inanıyoruz” dedi.

Yunanistan ve Türkiye toplumlarının barış içinde, yan yana yaşamasının bütün yeraltı kaynaklardan daha değerli olduğuna işaret eden Kadın Hakları Aktivisti Gülseren Onanç, “Barış, doğa ve insan insanlık için en değerli varlıklardır.
İki ülkenin barışsever kadınları olarak, Dünyayı tehdit eden patriarkal sisteme rağmen, Ege’de, ortak kültürümüzü geliştirerek, dayanışma ve dostlukla, barış için çabalamaya kararlıyız “ diye kaydetti.

HABER : Cansu ASLAN & İstanbul

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.