enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Türkiye’den yeni bir göç dalgasından endişeliyiz’

‘Türkiye’den yeni bir göç dalgasından endişeliyiz’
22.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan’ın Sisam (Samos) adasında göçmenler yeni bir kapalı kampa yerleştirilirken Doğu Sisam Belediye Başkanı Afganistan ve Türkiye’deki göçmenler kaynaklı yeni bir göç dalgasından endişeli olduklarını açıkladı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre,  Türkiye’ye en yakın Yunan adası olan Sisam (Samos) Adası’nda göçmenler pazartesi günü Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen yeni bir kapalı kampa yerleştirilmeye başlandı.

Yunanistan Göç Bakanlığı’nın pazartesi günü verdiği bilgilere göre, Vathy Kampı’nda bulunan 400 kişiden 270’i yeni kampa taşınmayı kabul etti.

İnsan hakları savunucularının “hapishaneye” benzettiği Zervou’daki dikenli tellerle çevrili yeni kampta manyetik kapılar ve X-ray tarayıcılar bulunuyor. Elektronik çiple girilen 3 bin kişilik kamp güvenlik kameraları ile de gözetleniyor.

Fransız haber ajansı AFP‘ye Doğu Sisam Belediye Başkanı George Stantzos, “Afganistan veya dört milyon göçmeni barındıran Türkiye kaynaklı yeni bir göç dalgasından endişeliyiz” dedi. Yeni kampın biraz “korkutucu” göründüğünü belirten Stantzos, ancak kampın yürürlükte olan “kontrolsüz ve ezilmiş sisteme kıyasla daha az kötü” olduğunu söyledi.

Yunanistan Göç Bakanlığından Manos Logothetis ise “Bugün bizim için tarihi bir gün” diye konuştu. ERT kanalına açıklama yapan Yuna yetkili, kamplarda su, tuvalet, aileler için özel alanlar bulunduğunu ve yüksek güvenlik önlemleri alındığını belirterek barınma koşullarının iyileştirildiğini ifade etti.

Griechenland EU-Flüchtlingspolitik | Brand RIC Samos

Dört adada daha inşa edilecek

Sisam Adası’ndaki kamp bir pilot proje olma özelliği taşıyor. Kampın benzerlerinden Kos, Leros, Midilli, İstanköy ve Sakız Adası’ndan inşa edilmesi planlanıyor. Yunanistan, AB donlarıyla finanse edilen yeni kampların mevcut kamplardaki aşırı kalabalık, sağlıksız koşullar, fareler ve suçla mücadele etmeyi amaçladığını söylüyor. Ancak gece sokağa çıkma yasakları gibi kontrolleri ve bir gözaltı merkezini de içeren kampların mülteci kamplarını “dünyanın en savunmasız insanları için birer hapishaneye çevirdiği” eleştirileri yapılıyor.

Sisam Adası’nda 680 kişilik kapasitesi bulunan Vathy Kampı’ndaki göçmenlerin sayısı dönem dönem 7 binden fazla kişiyi aşmıştı. Yetkililer, yeni kampın “güvenli ve insani koşullara” sahip olacağını taahhüt ediyor. 2,5 yıldır Samos’ta bulunan Kamerunlu bir göçmen AFP’ye açıklamasında, “Bazı insanlar buranın bir hapishane olduğunu düşünebilir ancak şu anda olduğumuz yerden daha iyidir. Sinekler yok, fareler yok…” diye konuştu.

AB, komşu ülke Türkiye’den deniz yoluyla gelen göçmenlerin çoğunu alan adalardaki yeni kamplar için 276 milyon euro fon ayırdı.

EK Kaynaklar *AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.