enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:08 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:07 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den iltica başvurularının yarısı kabul edildi

Türkiye’den iltica başvurularının yarısı kabul edildi
12.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 2020’de Türkiye’den Almanya’ya yapılan iltica başvurularının yarısına yakını kabul edildi. Başvuru sayısında ise 2019’a göre yarı yarıya azalma kaydedildi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (KNA/BK,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Almanya’ya iltica başvuruları sürüyor. 2020 yılında Almanya’ya yapılan başvuruların yarısına yakını kabul edildi.

Alman İçişleri Bakanlığı, Sol Parti’nin soru önergesine verdiği yanıtta geçen yıl Türkiye’den yapılan başvuruların yüzde 47,7’sinin kabul edildiğini, bu orana iltica başvurularının yanı sıra mülteci koruma, geçici koruma ve sınır dışı yasaklarının da dahil olduğunu bildirdi.

Rakamlara, başka bir AB ülkesinin sorumluluk alanına girmesi gibi nedenlerle usulen geri çevrilen başvuruların dahil olmadığı belirtildi. Türkiye’den başvurularda kabul oranı 2018’de yüzde 46,7 ve 2019’da yüzde 52,7 olarak kaydedilmişti.

Başvuru sayısında azalma

Diğer yandan Türkiye’den Almanya’ya yapılan iltica başvurularının sayısındaki azalma devam ediyor. 2020’de başvuru sayısının 5 bin 782 kişiyle 2019’a göre yarı yarıya azaldığı belirtildi. Türkiye’den Almanya’ya 2018 yılında 10 bin 356, 2019 yılında da 10 bin 833 iltica başvurusu yapılmıştı.

Soru önergesini veren Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, başvurulardaki azalmada pandemiyle mücadelede getirilen seyahat yasaklarının etkili olduğunu savunarak başvurulardaki kabul oranının Türkiye’nin güvenli bir menşe ülke olmadığını kanıtladığını söyledi.  Dağdelen, “Neredeyse iki kişiden biri bir otokrattan kaçarak Almanya’da koruma alabiliyorsa Alman hükümetinin Erdoğan rejimine silah sevkiyatına devam etmesi ve ekonomik yardımlarla destek sağlaması vicdansızcadır” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Şubat 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.