enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den Çin’e ilk ihracat treni yola çıktı

Türkiye’den Çin’e ilk ihracat treni yola çıktı
05.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Pasifik Eurasia Lojistik, TCDD Taşımacılık A.Ş. ve diğer paydaşlarıyla birlikte Türkiye’den Çin’e giden ilk ihracat treni organizasyonunu gerçekleştiriyor.

Dün İstanbul’dan yola çıkan ilk ihracat treniyle, Türkiye’den Çin’e giden 42 konteynırda buzdolabı taşınıyor.  

Pasifik İnşaat 2020'de yüzde 40 büyümeyi hedefliyor! - Emlak SayfasıPasifik Eurasia Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, orta koridor olarak adlandırılan Çin-Türkiye arasındaki hat üzerinde karşılıklı yük taşımasının önünü açacak bu adımın çok kritik olduğunu söyledi.

Fatih Erdoğan, Demir İpek Yolu olarak adlandırılan Çin’den Avrupa’ya uzanan orta koridor üzerinden gerçekleştirilen ilk blok trenin Kasım 2019’da Ankara’da karşılandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

O tarihten bu yana orta koridor üzerinden 10 blok tren taşıması gerçekleştirdik. Tüm zorluklara rağmen söz konusu taşımaların Türkiye üzerinden gerçekleşmesi için güzergâhtaki tüm paydaşlarla sözleşmeler yapıl, anlaşmalar sağlan ve Çin devletinin sağladığı sübvansiyonlar orta koridor için de kabul gör. Bu kapsamda 450 konteynerin taşıması gerçekleştirildi. Bu taşımalarda transit süre ortalama 18 gün olarak gerçekleşti ve Türkiye parkurundaki transit süre tüm paydaşlarca takdir edildi. Bu sürelerin kısalması amacıyla çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam etmektedir. 

Fatih Erdoğan, “Türkiye’de 2 bin 323 kilometre yol kat edecek ilk ihracat trenimiz, Gürcistan’da 220, Azerbaycan’da 430, Hazar Denizi’nde 420, Kazakistan’da 3 bin 200, Çin’de de 2 bin 100 kilometre yol yaparak Xi’an şehrine ulaşacak. Böylece toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat etmiş olacak” diye konuştu.  

Bugün (4 Aralık 2020, Cuma) İstanbul Kazlıçeşme istasyonundan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaosmanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen tören sonrasında hareket eden ilk ihracat treninin tüm bu çalışmaların sonucu olduğunu ifade eden Fatih Erdoğan,  şunları söyledi: 

 “Çin ve Türkiye arası Orta Koridor’ olarak anılan demiryolu hattını, Çin devletinin bireysel tüketicilere tanıyacağı gümrük vergisiz ithalat hakkı ile teknik tabiriyle to C olarak anılan formatta, e-ticaret platformlarının aktif kullanacağı bir hat olarak öngörüyoruz. Özellikle KOBİ’lerimize kısa vadede yaklaşık 5 milyar dolarlık bir ihracat hacmi yaratabilecek potansiyelden söz ediyorum ki bu Çin’deki en büyük e-ticaret platformunun yıllık cirosunun onda biri bile değil. Bu, takım ruhu misyonuyla, lojistiğiyle, e-ticaret altyapı ve platformlarıyla üstesinden gelinebilecek bir projedir. 

Şirket olarak bu coğrafyadaki ticari potansiyelin farkında olduklarını ifade eden Fatih Erdoğan, hammadde girdi maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla lojistik alanında yeni çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

KarsCanbaz sınır istasyonunda vagondan vagona tahıl aktarması yapılabilen bir merkez kurduklarını ifade eden Fatih Erdoğan, “Böylece küçük ölçekli işletmelerin de Rusya, Kazakistan gibi bölgelerden kendi iş hacimlerine uygun miktarlarda alım yapabilmelerinin önü açılmış oldu. Rusyada en uzak şehirler de dahil olmak üzere 30 farklı destinasyona demiryolu ile taşıma yapabiliyoruz. Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan ve bölgedeki diğer ülkelerle demiryolu taşımacılığı alanında anlaşmalar imzalanarak her geçen gün var olan taşıma destinasyonlarına ilave olarak yeni hatların açılması için çaba sarf ediyoruz” dedi.  

Uğurlanan ilk ihracat treninin hem ülkemiz hem de bu güzergâhtaki tüm ülkeler açısından son derece önemli olduğunu dile getiren Fatih Erdoğan, özellikle pandemi döneminde demiryolunun öneminin bir kez daha ortaya çıktığı söyledi.  

Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi sona erdi – (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

HABER : Semra Erdoğdu & İstanbul

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Aralık 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.