enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’de de denenen Çin aşısında tarih açıklandı

Türkiye’de de denenen Çin aşısında tarih açıklandı
29.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Çinli Sinovac şirketi, geliştirdiği koronavirüs aşısının 2021 başında kullanılmaya başlanabileceğini açıkladı. Dağıtımda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu deneylere katılan ülkelere öncelik verilecek.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters,AP)’ye dayandırdığı haberine göre,Çinli firma Sinovac, üçüncü faz deneylerine Türkiye’nin de katıldığı koronavirüs aşısının 2021 yılı başlarına kadar kullanıma hazır olmasını beklediklerini açıkladı.

Şirket CEO’su Yin Veidong, CoronaVac adlı aşının insanlar üzerindeki kitlesel deneyleri içeren üçüncü ve son fazı tamamlaması durumunda yılın başına kadar ABD dahil olmak üzere uluslararası dağıtıma başlanabileceğini kaydetti.

Yin, aşının dağıtımında deneylere katılan ülkelere öncelik vereceklerini belirtti.

Aşının kendisinde de denendiğini belirten Yin, “Başlangıçta stratejimiz Çin ve Vuhan üzerine kuruluydu. Ama kısa süre sonra Haziran, Temmuz aylarında stratejimizi dünyayı kapsayacak şekilde yeniden belirledik. Amacımız aşıyı ABD ve AB dahil tüm dünyaya sunmak” diye konuştu.

ABD, AB, Japonya ve Avustralya, sıkı yasal düzenlemeler nedeniyle Çin üretimi aşıların piyasaya girişinin engellendiği ülkeler arasında. Yin bu durumun değişebileceğini belirterek, çalışmalarının ABD, AB ve diğer ülkelerdeki standartları karşılayacağına inandıklarını kaydetti.

Deneylere katılan ülkeler nasıl seçildi?

CoronaVac’ın klinik deneylerine Brezilya, Türkiye ve Endonezya’da 24 bini aşkın kişinin katıldığını belirten Yin, Bangladeş ve muhtemelen Şili’de de ek deneyler planlandığını açıkladı. Şirket CEO’su, bu ülkeleri, korona vakalarında ciddi artışlar yaşadıkları, büyük nüfusa ve sınırlı araştırma-geliştirme kapasitelerine sahip oldukları için seçtiklerini belirtti.

Pekin’in güveyinde birkaç ay içinde kurulan fabrikada yılda 500 milyon doz aşı üretilmesi hedefleniyor. Şirket, Şubat ya da Mart ayına kadar “birkaç yüz milyon” doz üretmiş olmayı hedefliyor.

Diğer yandan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamada koronavirüs aşısı üzerinde çalışan Çinli şirketlerin üretim kapasitesinin bu yıl sonuna kadar 610 milyon, 2021 sonuna kadar da bir trilyon doza ulaşacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.