enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türkiye, Venezuela için yaptırımlara karşı bir cankurtaran oldu”

“Türkiye, Venezuela için yaptırımlara karşı bir cankurtaran oldu”
29.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Venezuela uluslararası uyuşturucu kaçakçılığının neresinde rol alıyor? Venezuela-Türkiye ilişkilerinin nasıl geliştiğini Venezuelalı gazeteci Roberto Deniz DW Türkçe’ye anlattı.

Sedat Peker, geçen hafta, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya giderek yeni bir uyuşturucu sevkiyatı rotası üzerinde çalıştığını iddia etti.

Binali Yıldırım ise oğlunun Aralık ayında oraya gittiğini ve maske ile test kiti dağıttığını belirtti.

Bu iddialarla birlikte Türkiye-Venezuela ilişkilerini ve Venezuela’nın uluslararası kaçakçılık iddialarını, İspanyolca yayın yapan ve sürgündeki Venezuelalı gazetecilerin çalıştığı basın kuruluşu Armando.info muhabiri Roberto Deniz’e sorduk.

El ejército venezolano ganó la batalla del atún - Roberto Deniz - César  Miguel RondónVenezuela-Türkiye ilişkilerinde eski başkan Hugo Chavez döneminde, uluslararası hegemonya karşıtlığından beslenen görece bir yakınlık olsa da, asıl yakınlaşmanın şimdiki başkan Nicolas Maduro döneminde başladığını belirten Deniz, “Maduro’nun çok zor zamanlar geçirdiği bir dönem olan 2017-2019 yılları arasında Türkiye onun için adeta bir cankurtaran oldu. ABD ve uluslararası camia, insan hakları ihlalleri ve şaibeli seçimler gibi konular yüzünden Venezuela’ya yaptırım ve baskı uyguluyordu. Bu dönemde Türkiye, Venezuela için yaptırımları delmeye yarayan bir ülke olarak ortaya çıktı” dedi.

Uyuşturucu kaçakçılığı iddialarına da değinen Roberto Deniz, dünyanın en büyük kokain üreticisinin komşu ülkeleri Kolombiya olduğunu hatırlattı. Hükümet ile güvenlik güçlerindeki lider kadronun bu geçişleri en hafif tabiriyle görmezden geldiğini belirtti.

ABD’li bir yetkilinin yaptığı açıklamada, sadece 2018 yılında 240 ton kokainin, Kolombiya’dan Venezuela’ya, oradan da dünyanın farklı yerlerine dağıtıldığına dikkat çekildi.

El ejército venezolano ganó la batalla del atún - Roberto Deniz - César  Miguel RondónVenezuelalı gazeteci Deniz, “Bu konuda kamuya mal olmuş birçok bilgi ve belge var. Kolombiya’dan gelen uyuşturucuların uçak ve teknelerle Venezuela’dan çıkarak Karayip’teki adalara, oradan başka yerlere gittiğine dair belgeler var” dedi.

Gazeteci, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili ise herhangi bir bilgiye sahip olmadığını ancak böyle bir ihtimalin kendisini şaşırtmayacağını ifade etti.

“Çünkü buna benzer başka şeyler oldu. Zamanın Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve şu anda Petrol Bakanı olan Tareck El Aissami bu hükümetin en güçlü bakanlarından. Kendisi ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığı suçuyla aranıyor. Tareck El Aissami, Venezuela-Türkiye ittifakının kilit isimlerinden. Bakabilirsiniz, zannediyorum sadece bu dönemde Türkiye’ye 4-5 defa ziyarete gitmişti” dedi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun eşinin yeğenleri de 2015 yılında 800 kilo kokaini Haiti üzerinden ABD’ye sokmaya çalışırken yakalanıp 18 yıl hapis cezası almışlardı. Yeğenlerin, Venezuela ordusunun üst düzey yetkilileri tarafından yönetildiği iddia edilen Cartel del Sol adındaki örgüt için bu işi yaptığı iddia ediliyor. Devlet Başkanı Maduro ve hükümeti, söz konusu iddiaları “emperyalist yalanlar” olarak nitelendirerek reddediyor.

HABER : Serdar VARDAR (DW)

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29  Mayıs 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.