enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
07:00 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:03 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak.
16:28 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
13:28 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
07:56 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
07:46 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
07:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
07:37 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
07:34 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
07:31 Kosova’dan Mektup Var!
07:28 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
07:20 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
07:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye ve BAE uzay ajanslarından iş birliği

Türkiye ve BAE uzay ajanslarından iş birliği
14.07.2022
A+
A-

15 Temmuz

İSTANBUL – TÜHA HABER / Türkiye Uzay Ajansı ve Birleşik Arap Emirlikleri Uzay Ajansı arasında iş birliği zaptı imzalandı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen Türkiye – BAE Yatırım Çalıştayı çerçevesinde gerçekleştirilen imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BAE Sanayi ve İleri Teknolojiler Bakanı Sultan Ahmed Al Jaber, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani Bin Ahmed Al Zeyoudi ile aynı zamanda BAE Uzay Ajansı Başkanı olan Halk Eğitimi ve İleri Teknolojilerden Sorumlu Devlet Bakanı Sarah Bint Yousef Al Amiri, TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve BAE Uzay Ajansı Genel Müdürü Salem Butti Salem Al Qubaisi katıldı.

Verilen bilgiye göre, bu iş birliği zaptı ile uzay araştırmaları, teknolojileri ve uygulamaları alanında iki ülke insan kaynağı yetiştirecek, bilgi ve tecrübe paylaşımı yapacak. Yörünge altı uçuşlar, fırlatma, roket, görüntüleme uydu sistemleri alanlarında ortak AR-GE çalışmaları gerçekleştirilecek.

Şehir ve bölge planlama, afet yönetimi, doğal kaynak tarama konularda sosyoekonomik alanda uzay çalışmaları yapılacak.

Kamu kurumu temsilcileri bir araya geldi

Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde iki ülkenin kamu kurumu yetkilileri bir araya gelerek sunum yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, çalıştaydaki konuşmasına BAE yönetimi ve halkının Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve halkına iyi dileklerini ileterek başladı.

Sultan Ahmed Al Jaber, şunları kaydetti:

“Hem dostum hem de meslektaşım Bakan Mustafa Varank’a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na BAE heyetini Türkiye’ye davet ettikleri ve bu son derece önemli toplantının gerçekleşmesine vesile oldukları için teşekkürlerimi sunarım.

İstanbul’a ve bu güzel ülkeye iki ülke arasındaki güçlü bağları daha da güçlendirmek için tekrar gelmiş bulunmaktayız. Elbette BAE’nin liderliğinde bir ittifak kurduğumuz bu toplantı, görüşme, her iki ülke için öncelik teşkil eden pek çok sektörde son derece heyecan verici yatırım fırsatlarının araştırılmasına olanak tanıyacak pek çok toplantıdan bir tanesidir.

BAE ve Türkiye on yıllardır son derece özel, yakın, sosyal, ekonomik, ticari ve kültürel bağlarla birbirlerine bağlıdır. Ülkelerimiz, halkları ve bölge ülkelerinin sürdürülebilir bir ekonomik büyümeden istifade edebilmesi için ortak bir vizyon paylaşmaktadır. İki ülke arasındaki ticarete dair rakamlar da bunu doğrular niteliktedir.”

Bakan Varank ve konuk bakanlar Galataport’u da ziyaret etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.