enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
21:00 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:20 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:01 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
11:13 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye: Sığınmacıları plastik kelepçeyle denize attılar

Türkiye: Sığınmacıları plastik kelepçeyle denize attılar
19.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye Yunanistan’ı, Sakız Adasına gelen sığınmacıları darp ettikten sonra plastik kelepçeyle can yeleksiz bir şekilde denize atmakla suçladı. Dün gece yaşandığı belirtilen olayda en az dört kişi hayatını kaybetti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre, Türkiye Yunanistan’ı, sığınmacıları plastik kelepçelerle denize atmakla suçladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Twitter hesabından paylaştığı videoda gece karanlığında denizden Türk sahil güvenlik botuna çıkarılan ve ardından hastaneye götürülen siyah sığınmacıların görüntüleri yer aldı.

 Soylu’nun Twitter mesajında, “Yunanistan sahil güvenlik birimleri bu gece 7 göçmeni darp edip eşyalarını alıp ellerini plastik kelepçelere bağlayıp can yeleği ve bot olmadan denize, ölüme attı. Sahil Güvenliğimiz 02.55’te 2 göçmeni canlı kurtardı, bir cansız bedene ulaştı. Kayıp olanları aramaya devam ediyor” ifadesi yer aldı.

Kurtarılan sığınmacılardan Muhammed isimli kişi, Çeşme’den gittikleri Yunanistan’ın Sakız Adasında iki gün kaldıklarını belirterek orada telefonlarının ve paralarının alındığı ve darp edildiklerini anlatıyor.

Yedi kişi olduklarını ve Yunan güvenlik güçleri tarafından elleri kelepçelenerek denize atıldıklarını kaydeden kişinin, “Şimdi üç kişiyiz. Dört kişi nerede bilmiyorum. Bir kişinin öldüğünü gördüm” dediği duyuluyor.

Sahil Güvenlikten daha sonra yapılan açıklamada ise iki düzensiz göçmenin denizden çıkarıldığı, bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan bir sığınmacının hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, “Bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 2 kişi Boğaz adası üzerinde tespit edilerek kurtarılmış, 2 düzensiz göçmenin cansız bedeni deniz yüzeyinden alınmıştır” bilgisi verildi. Kayıp olduğu değerlendirilen 1 kişinin arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

Yunanistan suçlamaları kabul etmiyor

İnsan hakları örgütleri Yunanistan’a, başta Türkiye’ye geri itme uygulamaları olmak üzere sığınmacılara yönelik kötü muamele suçlamasında bulunuyor.

Yunanistan kendisine yönelik suçlamaları reddederken Göç Bakanı Notis Mitarakis bu hafta yaptığı açıklamada ülkesinin uluslararası hukuk ve AB düzenlemelerine uygun bir şekilde sınırlarını koruduğunu savunmuştu. Mitarakis, “Biz tekneleri geri çevirmiyoruz. Teknelerin Avrupa ve Yunan topraklarına girişini engelliyoruz. Bu, düzenlemelerin izin verdiği bir şey” ifadesini kullanmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.