enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Maarif Vakfı, FETÖ’nün şer yuvalarından binlerce öğrenciyi kurtardı

Türkiye Maarif Vakfı, FETÖ’nün şer yuvalarından binlerce öğrenciyi kurtardı
16.07.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ANKARA – TÜHA HABER / FETÖ, eğitimi bir silah gibi kullandı. Dünyanın dört bir tarafında kurduğu okulları tüm kirli işlerinde paravan olarak kullandı. Türkiye Maarif Vakfı, on binlerce genci FETÖ’nün elinden, sözde okullarından kurtardı. Hedef, FETÖ okullarını dünyadan tamamen temizlemek.

FETÖ yüz binlerce öğrenciyi eğitim yalanı ile kandırdı. Avrupa, ABD, Afrika, Asya ve Balkanlar’da eğitim kisvesi altında şer yuvaları kurdu.

Türkiye ise FETÖ’nün bu planına karşı Maarif Vakfını devreye soktu. Etkin şekilde sürdürülen mücadele başarılı sonuçlar verdi.

Okullar FETÖ’den temizlendi

Maarif Vakfı, onlarca ülkede binlerce genci örgütün elinden kurtardı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, “FETÖ iltisaklı okullar konusunda Türkiye’nin uyarısı üzerine pek çok devlet aktif tedbirler aldı. Bunların içerisinde kapatanlar var, devletleştirenler var. Bir kısmı da doğrudan Türkiye Maarif Vakfı’na devretti” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, 20 ülkenin FETÖ okullarını tamamen Türkiye’ye devrettiğini söyledi. Birçok ülke ile temasların sürdüğünü kaydetti.

49 ülkede 428 okul açıldı

Akgün, “Türkiye Maarif Vakfı, halihazırda 49 ülkede 428 okul ve 50 bin öğrencisiyle uluslararası bir eğitim kurumu olarak faaliyetlerine devam ediyor. Bu 49 ülkenin 20’sindeki okullar FETÖ okulu olup da Maarif Vakfına devredilen okullar. 428 okulun da 234’ü FETÖ iltisaklı olup da bize devredilen okullar” sözleriyle örgütün elinden alınan okulları açıkladı.

Afrika ülkelerinden çoğunda Ankara’nın çağrısı hızlı karşılık buldu. Somali’de ilk mezunlar verildi. Balkanlarda yeni okullar hizmete girdi. Arnavutluk’ta bu başarı, bir üniversite açılarak taçlandırıldı. Avrupa ve ABD’de ise farklı bir strateji izlendi.

3 bin mezun Türkiye’de

Maarif Vakfı, Türkiye’de üniversite okumak isteyen öğrencilere de ışık tutuyor. Bu okullardan mezun olan 3 bin öğrenci öğrenimlerine Türkiye’de devam ediyor.

Türkiye Maarif Vakfı, dünya çapında bir kurum olma yolunda ilerliyor. 2023 hedefi ise BM üyesi ülkelerin en az yarısında Türkiye Maarif Vakfı okulu açmak.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.