enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye küresel etki yatırımı hareketine katılıyor

Türkiye küresel etki yatırımı hareketine katılıyor
02.05.2022
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım tercihi haline getirme vizyonuyla 38 lider kamu, özel ve kar amacı gütmeyen sektör kuruluşunu bir araya getiren Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), Etki Yatırımlarının küresel platformu The Global Steering Group for Impact Investment’a (GSG) katılan en son ulusal danışma kurulu oldu.TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Etki yatırımları, pozitif, ölçülebilir sosyal ve çevresel etki yaratarak finansal getiri elde etmeye odaklanıyor.

Dünya Bankası Grubu’nun özel sektör kolu olan Uluslararası Finans Kurumu’na (IFC) göre, 2,3 trilyon dolar değerindeki küresel finansal varlıkla, etki yatırım piyasası tüm dünyada ivme kazanıyor.

Etki Yatırımı Danışma Kurulu'nun Başkanı Şafak Müderrisgil: “Etki yatırımı  modeli, sosyal ve çevresel katma değer sağlayan yapısıyla ön plana çıkıyor”  Marjinal Porter NovelliEYDK’nın temel amacının Türkiye’yi bu piyasada baş aktör yapmak olduğunu belirten EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, “EYDK’nın 1. yılında GSG üyesi olmayı başarması bizler için çok heyecan verici bir gelişme. Bu dönüm noktasında anahtar paydaşların olumlu bakışı ve motivasyonu, Türkiye’nin küresel etki ekonomisine katılımını hızlandırdı ve EYDK’nın yerel ekosistemi güçlendirme çabasını destekledi” dedi.

EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan ise “EYDK bir kolaylaştırıcı olarak her noktada etki yatırımı savunuculuğuna değer veriyor ve farkındalığı artırmaya, kapasite geliştirmeye, politika oluşturmaya öncülük etmeye ve küresel bir iş ve bilgi ağı tesis etmeye yönelik çalışmaları destekliyor” dedi.GSG, insanlığa ve gezegene fayda sağlamak için etki yatırımını ve girişimciliği destekleyen bağımsız bir uluslararası kuruluştur. 30 ulusal ve bölgesel danışma kurulu aracılığıyla 35 ülkeyi kapsayan GSG, etki ekonomisine geçişi sağlamak için finans ve iş dünyasından, hayırsever kurumlardan ve hükümetlerden liderleri bir araya getiriyor.

Türkiye’nin bu alandaki kararlılığı GSG topluluğu tarafından çok olumlu karşılandı. GSG CEO’su Cliff Prior yaptığı açıklamada “EYDK’yı büyüyen etki topluluğumuzun bir üyesi olarak görmekten mutluluk duyuyoruz. İklim değişikliği ve küresel toplumsal zorluklarla mücadelede çok önemli bir aşamadayız. EYDK, etki şeffaflığı ile yatırımcılığın hızla yeni bir geleceğe taşınmasında güçlü bir katılımcı olacak ve sermayenin en çok ihtiyaç duyulan yerlere taşınmasına yardımcı olacaktır” dedi.Türkiye’nin iki kıtayı birbirine bağlayan bir G20 ülkesi olmasından istifade edecek milli etki yatırım ekosistemi, önemli bir bölgesel güç olma potansiyeline de sahip. EYDK, kadınların güçlendirilmesi, mülteci geçim kaynakları, Avrupa Yeşil Mutabakatı, yeşil şehirler ve katılım finansmanı gibi tematik alanların yanı sıra, etki ölçümü ve yönetimi gibi stratejik noktalara da odaklanıyor ve etki girişimcilerini ve fonlarını desteklemeyi amaçlıyor.

HABER : Sezin BULUM

***Etki Yatırımı Danışma Kurulu hakkında   Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), 38 lider kurumu bünyesinde toplamaktadır. EYDK, tüm paydaşları buluşturarak etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım modeli haline getirmeyi amaçlamaktadır. Küresel etki yatırımı ekosistemine Türkiye’nin süratle dahil olması ve bu alanda uluslararası iş birliklerine, modellere ve projelere imza atabilmesi temel hedefidir. EYDK, politika geliştirme ve uygulama süreçlerini desteklemek ve karşılıklı fayda sağlayan küresel, bölgesel ve yerel ortaklıklar kurmak için çalışmaktadır. www.eydk.org   

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.