enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:20 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:01 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
11:13 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:52 Mesafe Giderek Açılıyor
06:50 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:22 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
06:12 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
05:45 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:04 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye karşıtı pankarta seyirci kalmadı: Ergin Ataman’dan Rumlara tepki

Türkiye karşıtı pankarta seyirci kalmadı: Ergin Ataman’dan Rumlara tepki
18.09.2024
A+
A-

Rumlar, Kıbrıs Barış Harekatını karalamak için her yolu deniyor. Bu kez yalanlarını bir basketbol maçına taşıdılar. Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv karşılaşmasında Türkiye karşıtı pankart açıldı. Çirkin tavır, Yunan takımın başantrenörü Ergin Ataman’ı çileden çıkardı. Türk koç, tepkisini ortaya koyarak kendini oyundan attırdı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki basketbol karşılaşmasında Rum taraftarlar provokatif hareketlerde bulundu. Açılan pankart,Yunan takımın başantrenörü Ergin Ataman’ı çileden çıkardı.

Rum taraftarlar özellikle son periyotta Türkiye karşıtı tavırlarını artırdı. Kıbrıs Barış Harekatı’nı ve Türk askerini karalayan bir pankart açtı.

“Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir”

Ergin Ataman, hakemlere sert şekilde itiraz etti.. Sahaya girip, “Beni oyundan at” işareti yaptı ve salonu terk etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ergin Ataman, “Dün sporun ve dostluğun hakim olması gereken salonda bir grup tarafından, burada gördüğümüz misafirperverliğe yakıştıramadığım bir siyasi pankart açıldı. Ben de bu duruma dikkati çekmek için tepkimi en sert şekilde gösterdim.” dedi.

“Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir.” ifadelerini kullanan tecrübeli başantrenör, “Bu pankartı açan insanların, ilk günden bu yana burada bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum. Bizim onlarla aramızda her zaman çok özel bir sevgi olacak. Yine aynı şekilde yaşanan ne olursa olsun, buradaki gerçek basketbolseverlere olan sevgim her zaman aynı kalacak. Çünkü bizi onlarla bir araya getiren en güçlü şey, basketbol sevgimiz. İnanıyorum ki kazanan hep spor ve dostluk olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Özel turnuva için geldikleri Lefkoşa’da çok iyi karşılandıklarını aktaran Ataman, şunları kaydetti:

Panathinaikos Kulübünün geçen sezon yaşadığı efsanevi başarılardaki başantrenörü olarak takımımın burada oynayacağı turnuvayı, dostluk ve barışa katkı yapacağını düşündüğüm için çok destekledim, buraya da çok güzel duygularla geldim. İlk gün havaalanında çok güzel karşılandık. İnsanların gözündeki gerçek sevgi beni çok mutlu etti. Otelde düzenlediğimiz imza gününde yüzlerce basketbolseverle bir araya geldim. Bu dostluk ve barış ortamı hepimiz için çok umut vericiydi.

Atina ekibinin Maccabi Tel Aviv’le karşılaştığı özel maçta açılan pankart sonrası başantrenör Ataman, duruma tepki göstererek, hakeme kendisini diskalifiye ettirmiş ve ardından da soyunma odasına gitmişti.

Panathinaikos taraftarları da fanatik Rumların tavırlarına tepkili. Pek çok Yunan taraftar, yapılanların takıma zarar verdiği görüşünde.

Panathinaikos’ta hem koçun Türk olduğuna hem de takımda Ömer Faruk Yurtseven ve Cedi Osman gibi iki önemli basketbolcunun yer aldığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç’tan pankarta tepki

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kıbrıs Rum Kesimi’nde Yunanistan ekibi Panathinaikos ile İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımıyla oynanan basketbol hazırlık turnuvası maçında Rum taraftarlar tarafından açılan “Yıllar süren yasa dışı işgal. Unutmuyoruz.” yazılı pankarta tepki gösterdi.

Hazırlık maçında siyasi propaganda yapan bir grup taraftar tarafından açılan ve sporun ahlakına yakışmayan pankartı kınadığını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

Bu siyasi ve ahlaksız propaganda için uluslararası spor ve basketbol otoritelerini göreve davet ediyorum. Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman’ı, sporun ahlakına yakışmayan bu pankart sebebiyle göstermiş olduğu tepki sebebiyle tebrik ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.