enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde yanında

Türkiye kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde yanında
19.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Ermenistan’ın Azerbaycan saldırısı ile gözler bir anda Kafkasya’ya çevrildi. Türkiye’den kardeş Azerbaycan’a destek mesajları en gür şekilde iletildi. Peki, Ermenistan’ın provokatif saldırılarının altındaki nedenler ne ve Ankara olayı nasıl görüyor?

Ermenistan, sivil asker ayrımı yapmadan, Azerbaycan topraklarına saldırarak yerleşim bölgelerini büyük çaplı silahlar ve havan toplarıyla ateşe tuttu. Saldırılarda 12 Azerbaycan askeri ile bir sivil şehit oldu.

Türkiye, Ermenistan’ın sınırda başlattığı tehlikeli gerginlikte kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesinin yanında duruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, “Azerbaycan’ın, Azeri kardeşlerimizin ta Kafkas mücadelesinde olduğu gibi bugün de yanındayız, yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Ankara, sınırdaki provokatif saldırıyı ilk başlatanın Ermenistan olduğunu vurguluyor. Uluslararası toplumdan gelen itidal çağrıları ise eksik görülüyor. “İki tarafa eşit durmak tarafsızlık olmuyor, hatalı olan Ermenistan’a gerekli tepki verilmeliydi” deniliyor.

Nikol Paşinyan’ın iç siyaset planları

Saldırı, Ermeni Başbakanı Nikol Paşinyan’ın iç siyasette karşılaştığı zorlukları örtbas etme çabası olarak da değerlendiriliyor. Paşinyan, Ermeni siyasetinde etkin olan Karabağlı milliyetçilerin de desteğini alma taktiği uyguluyor.

Ankara’nın, sorunları çözme amacıyla AGİT’te kurulan MİNSK grubunda haklının yanında tavır alma beklentisi var. Bölgede barış ve istikrarın kalıcı olması isteniyor.

[TÜHA Haber Ajansı,19 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.