enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye barış müzakereleri için ev sahipliğine aday

Türkiye barış müzakereleri için ev sahipliğine aday
01.03.2025
A+
A-

* Londra’daki Ukrayna zirvesine Türkiye’yi tesmilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılacağı açıklandı.

* Fidan’ın zirvede barış müzakereleri için Ankara’nın ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu vurgulaması bekleniyor.

* Detayı haberimizde!

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Pazar günü İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek Ukrayna zirvesine katılacağı belirtildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın müzakere odaklı son açılımı dahil, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konu başlıklarında fikir teatisinde bulunması ve Türkiye’nin sürece sunabileceği katkıları muhataplarına aktarması bekleniyor.

Fidan’ın ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının  adil ve kalıcı bir barışla sonlandırılmasına yönelik Türkiye’nin çabalarını vurgulaması ve Ankara’nın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına desteğini teyit etmesi öngörülüyor.

Dışişleri Bakanı Fidan: Bölgemiz son 20-30 yıldır inanılmaz derecede büyük  bir ateş sarmalının içerisinde

Türk Dışişleri Bakanı’nın ayrıca Türkiye’nin müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğu ve gelecekteki müzakere döneminde bölgede kalıcı güvenliğin, ekonomik refahın ve istikrarın tesisinin tüm tarafların ortak hedefi olması gerektiğini de vurgulayacağı öngörülüyor. Türkiye, savaşın başlamasından kısa süre sonra, Mart 2022’de Moskova ile Kiev arasında gerçekleştirilen doğrudan müzakerelere İstanbul’da ev sahipliği yapmıştı.

Zirvede Avrupalı liderler Kiev’e desteğini ortaya koyacak

Pazar günü, Londra’da yapılacak zirve İngiltere Başbakanı Keir Starmer’in davetiyle  ve Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. İngiltere Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu zirvenin Avrupa’nın barışa yönelik bir çözüm için Ukrayna’nın egemenliğini ve güvenliğini güvence altına alan ortak ve kararlı desteğini ortaya koymayı hedeflediği kaydedildi. Ukrayna’nın pozisyonunu güçlendirmek amacıyla askeri yardımların artırılması ve Rusya üzerindeki ekonomik baskının yoğunlaştırılması konularının ele alınacağı belirtilen zirveye Türkiye, Almanya, Fransa ve İtalya’nın da aralarında olduğu pek çok ülkeden temsilcilerin yanı sıra, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’ın da davet edildiği belirtildi.

Zelenskiy pazar günü İngiltere'de Starmer'la buluşacak

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, geçen ay Londra’da İngiltere Başbakanı Starmer ile görüşmüştü.Fotoğraf

Starmer Zelenskiy ile özel görüşecek

Starmer’in Pazar günü yapılacak zirveden önce Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile ayrı bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi. Başbakanlık ofisinden bir sözcü Cuma günü yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık, Ukrayna’nın şartlarına uygun, güçlü güvenlik garantileriyle desteklenen adil ve kalıcı bir barış anlaşmasını güvence altına almak için tam rol oynayacağını açıkça belirtti” ifadelerini kullandı.

“Bu hafta, 2027 yılına kadar savunma harcamalarımızı yüzde 2,5’e çıkaracağımızı teyit ederek bu taahhüdümüzü bir kez daha ortaya koyduk” diyen sözcü “Ancak öncelikli olan bu barış anlaşmasının sağlanmasıdır ve bildiğiniz gibi Başbakan, Pazar günü müzakerelerin devamı için Londra’da Avrupa liderlerini bir araya getirmeden önce Başkan Zelenskiy ile görüşecek” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.