enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:58 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye barış müzakereleri için ev sahipliğine aday

Türkiye barış müzakereleri için ev sahipliğine aday
01.03.2025
A+
A-

* Londra’daki Ukrayna zirvesine Türkiye’yi tesmilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılacağı açıklandı.

* Fidan’ın zirvede barış müzakereleri için Ankara’nın ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu vurgulaması bekleniyor.

* Detayı haberimizde!

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Pazar günü İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek Ukrayna zirvesine katılacağı belirtildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın müzakere odaklı son açılımı dahil, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konu başlıklarında fikir teatisinde bulunması ve Türkiye’nin sürece sunabileceği katkıları muhataplarına aktarması bekleniyor.

Fidan’ın ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının  adil ve kalıcı bir barışla sonlandırılmasına yönelik Türkiye’nin çabalarını vurgulaması ve Ankara’nın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına desteğini teyit etmesi öngörülüyor.

Dışişleri Bakanı Fidan: Bölgemiz son 20-30 yıldır inanılmaz derecede büyük  bir ateş sarmalının içerisinde

Türk Dışişleri Bakanı’nın ayrıca Türkiye’nin müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğu ve gelecekteki müzakere döneminde bölgede kalıcı güvenliğin, ekonomik refahın ve istikrarın tesisinin tüm tarafların ortak hedefi olması gerektiğini de vurgulayacağı öngörülüyor. Türkiye, savaşın başlamasından kısa süre sonra, Mart 2022’de Moskova ile Kiev arasında gerçekleştirilen doğrudan müzakerelere İstanbul’da ev sahipliği yapmıştı.

Zirvede Avrupalı liderler Kiev’e desteğini ortaya koyacak

Pazar günü, Londra’da yapılacak zirve İngiltere Başbakanı Keir Starmer’in davetiyle  ve Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. İngiltere Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu zirvenin Avrupa’nın barışa yönelik bir çözüm için Ukrayna’nın egemenliğini ve güvenliğini güvence altına alan ortak ve kararlı desteğini ortaya koymayı hedeflediği kaydedildi. Ukrayna’nın pozisyonunu güçlendirmek amacıyla askeri yardımların artırılması ve Rusya üzerindeki ekonomik baskının yoğunlaştırılması konularının ele alınacağı belirtilen zirveye Türkiye, Almanya, Fransa ve İtalya’nın da aralarında olduğu pek çok ülkeden temsilcilerin yanı sıra, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’ın da davet edildiği belirtildi.

Zelenskiy pazar günü İngiltere'de Starmer'la buluşacak

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, geçen ay Londra’da İngiltere Başbakanı Starmer ile görüşmüştü.Fotoğraf

Starmer Zelenskiy ile özel görüşecek

Starmer’in Pazar günü yapılacak zirveden önce Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile ayrı bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi. Başbakanlık ofisinden bir sözcü Cuma günü yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık, Ukrayna’nın şartlarına uygun, güçlü güvenlik garantileriyle desteklenen adil ve kalıcı bir barış anlaşmasını güvence altına almak için tam rol oynayacağını açıkça belirtti” ifadelerini kullandı.

“Bu hafta, 2027 yılına kadar savunma harcamalarımızı yüzde 2,5’e çıkaracağımızı teyit ederek bu taahhüdümüzü bir kez daha ortaya koyduk” diyen sözcü “Ancak öncelikli olan bu barış anlaşmasının sağlanmasıdır ve bildiğiniz gibi Başbakan, Pazar günü müzakerelerin devamı için Londra’da Avrupa liderlerini bir araya getirmeden önce Başkan Zelenskiy ile görüşecek” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.