enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:07 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:43 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
09:09 Türkiye’nin yerli otomobil markası Togg, kasım ayında elektrikli otomobil satışlarında liderliği elde etti…
06:28 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
00:58 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:53 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
00:46 NATO, Ukrayna için 5 milyar dolarlık silah yardımı hedefine yaklaşıyor…
00:45 “Kefeni cebinde” madenciler 4 Aralık’ta neyi hatırlıyor?
00:44 Beş soruda Barzani’nin Cizre’ye ziyaret krizi…
00:43 Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı…
00:43 Almanya’nın İsrail yapımı yeni savunma kalkanı: Arrow 3…
00:31 Fatma Deniz: Alman üniversitesine Türk rektör…
00:30 Kıbrıs konusunda Türk tarafına baskı mı var?
00:28 İspanya ve Hollanda, ‘İsrail’ nedeniyle Eurovision’dan çekildi…
00:19  İrlanda’nın medya otoritesinden TikTok ve LinkedIn’e soruşturma…
00:13 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:12 TBMM Başkanı Kurtulmuş, 19. toplantının açılışında yaptığı konuştu…
00:06 AB’nin en üst düzey generali: Avrupa’nın drone stratejisinde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var…
22:13 Elektronik müzik dünyasının yeni yükselen ikilisi Mass Cust…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği çalıştayda ele alındı

Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği çalıştayda ele alındı
18.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu tarafından “Türkiye- AB İlişkilerinde Yeni Dönem” konulu çalıştay yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkan Vekili  İbrahim Kalın başkanlığında çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştaya kurul üyeleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, akademisyenler, düşünce kuruluşu temsilcileri ve konunun uzmanları katıldı.

AB üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli

Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğinin ele alındığı çalıştayda ilişkilerde pozitif gündem oluşturma çabaları ve uzun soluklu bir iyileşme için neler yapılabileceği değerlendirildi.

AB üyeliğinin, Türkiye tarafından stratejik bir öncelik olarak görüldüğü vurgulanan çalıştayda, AB’nin de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiği anlatıldı.

“Türkiye ve AB, dayanışma ve işbirliği halinde hareket etmeli”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Mart’ta açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planının Türkiye-AB pozitif gündemine de olumlu katkı sağlayacağı beklentisi vurgulandı.

Bununla birlikte, Göç Anlaşmasının revize edilmesi, Gümrük Birliği’nin modernizasyonu, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin canlandırılması, yeni fasılların açılması, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Diyalog mekanizmasının devam ettirilmesi ve vize serbestisinin sağlanması hususunda ilerleme kat edilmesi gerektiği anlatıldı.

Terör, göç, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi sorunlar ve bölgesel krizlerden kaynaklanan meydan okumalar karşısında Türkiye ve AB’nin dayanışma ve işbirliği halinde hareket etmesi gerektiği konuşuldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.