enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:57 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:52 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
00:48 Adalet Bakanı Tunç, kucağında bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti
00:34 İsrail’in Somaliland’ı tanımasına Türkiye’den tepki: ‘Somali’nin iç işlerine açık müdahale’
00:32 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ”Kadın girişimci, kalkınmayı hızlandırır”
00:31 Ukrayna Barış Planında Mutabakat
00:31 Prof. Dr. Kanko: “Şehit Babasının Yoksulluğunu Açıklamayla Örtbas Edemezsiniz!”
00:28 Yediemin depolarında bekleyen atıl durumdaki 17 bin 47 mal ekonomiye kazandırıldı
00:22 Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
00:18 “Yüzyılın Konut Projesi”nde ilk kura çekimi bugün
00:05 (TİKA), Kuzey Makedonya’da 2005’ten bu yana eğitim, sağlık, tarım ve altyapı alanlarında 1300’ü aşkın projeyi hayata geçirdi.
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Ocaklı kadınlar Annelere Seslendi; “Çocuklarınızı Ocaklara gönderin!”

Türk Ocaklı kadınlar Annelere Seslendi; “Çocuklarınızı Ocaklara gönderin!”
07.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türk Ocakları Kocaeli şubesi yöneticisi kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi.

Basın açıklamasından önce Bitlis’teki helikopter kazasında şehit olan askerlerimiz için dualar okundu.

Şube başkanı Yücel Alpay Demir’in de hazır bulunduğu basın açıklamasını  öğretmen Aysen Aydan Ay okudu.

Türk Ocakları Kocaeli şubesi yöneticisi kadınların basın açıklaması şöyle.

Saygı değer basın mensupları, hanım efendiler ve aziz Türk milleti;

Basın açıklamamıza başlamadan önce Bitlis’teki helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlerimize yüce Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz.

Onlar zaten cennet ile müjdelenenlerdendir ama yine de kalben tekrar mekanları cennet olsun diye sözlerimize başlamak istiyoruz.

“Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” diyerek kadına verdiği değerin ne boyutta olduğunu vurgulamış Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.

Cengiz Han ise, “Ben sizin Han’ınızım, o da benim Han’ım” demiş eşi için. Türk kağanları ülkeden ayrılınca eşine vermiş mührünü, toylarda yanına oturtmuş, eşitiz demiş.

Eşitiz elbet yüzyıllar öncesinden hem de…

Kız çocukları diri diri gömülürken, babalarımız omuzlarında taşımış kızlarını. “Cin var içinde”, “şeytandır bu” diyenler, “yılan” olduğunu iddia edenler varken, Türklerin gözünün nuru olmuş  kadını taa evvelden beri.

Bizler yıllardır bunlarla övünüp gururlanırken, bir yandan da ülkemizde kadına yapılan hakaretin, tacizin, tecavüzün, saldırının artması bizleri derinden yaralamaktadır.

Avrupa’nın yaşantısına özen, yanlış anlaşılan modernleşme, Türk aile yaşantısının tamamen tezatı saçma sapan dizi filmler bu durumun nedenleri arasında sayılabilecek olsalar da, asıl sebep Türk kültüründen uzaklaşan, Avrupa’nın sosyal hayatını yaşayan ya da İslamiyet’i Arap yaşantısı gibi algılayan nesildir.

Kültüründen uzaklaşan yozlaşmaya mahkûmdur!

Öyleyse Türk kadını düzeltecek bu nesli, bu yozlaşmadan bizi analarımız “kadınlar” kurtaracak.

Kendi kültür, gelenek, göreneklerine göre evlat yetiştirerek bitirecek bu bozukluğu.

Düzgün oğullar yetiştirecek ki kızlarımızı korumak zorunda kalmayalım. Düzgün kızlar yetiştirecek ki neslimizin bu gidişatı değişsin! Fikri hür,  vicdanı hür yeni nesiller yetiştirsin.

Biz Türk Ocaklı kadınlar olarak üzerimize düşeni yapmaya, evlatlarımıza sahip çıkmaya hazırız.

Sevgili anneler, evlatlarınızı Türk Ocaklarına emanet edebilirsiniz. Biliniz ki dalından kopan yaprağın akibetini Rüzgar tayin eder, 2300 yıllık Türk kültürünün 109 yıllık köklü Çınar’ı Türk Ocakları bu dalları besleyecek Şanlı bir geçmişe yapraklarına sahip çıkacak bilgi birikim ve geleneklere sahiptir.

Bizi kurtaracak olan Türklük gurur ve şuuruyla yetişen bilinçli bir nesilden başkası değildir.

Varlığımız Türk varlığına armağan, bunu da zaten bütün dünya biliyor, Ne Mutlu Türküm diyene.

Türk Ocaklı Kadınlar.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Mart 2021]

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.