enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türk Ocağı, Türk’ün has ocağıdır”

“Türk Ocağı, Türk’ün has ocağıdır”
05.02.2023
A+
A-

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin 10. Genel Kurulu’nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924 yılında Türk Ocağı defterine not düştüğü sözlere değinerekTürk Ocağı, Türk’ün has ocağıdırdedi.

Türk Ocağı Parkı’ndaki Dr. Burhanettin Onat Kültür Evi’nde gerçekleşen genel kurulda konuşan ve genel kurulun hayırlara vesile olması dileklerinde bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetin 100. Yılına girdiğimiz 2023’ün önemine değinerek, bunun yepyeni ufukların kapılarını aralamaya dönük çok özel bir tarih olduğunu söyledi. Türk Ocağı kurucusu merhum. Dr. Burhanettin Onat’ı hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ettiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Onun adına inşa ettiğimiz böylesi güzel bir parkın içerisinde bu güzel kültür evinde bir arada olmak çok daha güzel ve anlamlı” olduğunu söyledi.

TÜRKLERİN YOLCULUĞU MEDENİYET YOLCULUĞUDUR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924 yılında Türk Ocağı defterine not düştüğü sözlere değinen ve “Türk Ocağı, Türk’ün has ocağıdır.” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Tütüncü, “Biz insanlık tarihi kadar eski bir tarihe sahip bir milletiz. Yeryüzündeki yürüyüşümüz insanlık tarihi kadar eski ve atalarımız gittikleri her coğrafyaya adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü, iyiliği ve güzelliği götürmüştür” dedi.

Türklerin yeryüzündeki yolculuğunun bir medeniyet yolculuğu olduğunun altını çizen Hakan Tütüncü, “Türklerin yeryüzü yolculuğu batıya doğru akan medeniyet nehridir. Kendi istikbaline uzanan eller olduğunda da onu en güzel şekilde kırmıştır. Bayrağını, izzetini, istikbalini de kimseye çiğnettirmemiştir. İşte Türk Ocağı, Türk’ün milli mücadele yıllarında, milli mücadelenin bir anlamda örgütlendiği, planlandığı, organize faaliyetlerin bu anlamda gerçekleştirildiği istiklal Harbi ve Milli Mücadelemizin karargahlarından birisi” olduğuna dikkat çekti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Harp bittikten sonra yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadelerinde anlamını bulduğu şekliyle Türk’ün medeniyet atlasını yazmaya, o atlası güzelleştirmeye dönük çalışmaların yapıldığı milli kültür, milli tarih şuurunun yerleştiği en önemli ocaktır. Hepimiz Türk Ocağı’nı her türlü değerimizin üzerinde görmek ve bunu da geleceğe en güzel şekilde taşımak mecburiyetinde olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek isterim.” diye konuştu.

YÖNETİCİLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Bu hususta yerel yöneticilere çok önemli görevler düştüğüne değinen Başkan Tütüncü, “ Biz yerel yöneticilere düşen en önemli görev toplumsal barışa katkı sağlamaktır. Kardeşliğimizi birleştirmeye, kalpleri birleştirmeye yönelik adımlara öncülük etmektir. “ dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Şubat 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.