enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Kara Kuvvetleri 2230 yaşında

Türk Kara Kuvvetleri 2230 yaşında
28.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri’nin kuruluşunun 2230. yıl dönümününe özel mesaj yayınladı.

Kara Kuvvetleri’nin 2230’uncu Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mesaj paylaştı.

Akar, paylaştığı mesajda, Kara Kuvvetleri’nin köklü tarihi, millî, manevi ve mesleki değerlere bağlı kahraman ve fedakâr personeliyle dünyanın en saygın askerî güçlerinden biri olduğunu söyledi.

Bakan Akar’ın mesajı şöyle:

“Kara Kuvvetlerimiz her türlü tehdide karşı kararlılıkla mücadele etmektedir”

“Mete Han tarafından temelleri atılan Kara Kuvvetlerimiz; köklü tarihi, millî, manevi ve mesleki değerlere bağlı kahraman ve fedakâr personeliyle dünyanın en saygın askerî güçlerinden biridir.

Kara Kuvvetlerimiz; vatanımızın, hudutlarımızın ve asil milletimizin güvenliğine yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla mücadele etmiştir, etmektedir.

Bu çerçevede yüksek teknolojiye sahip yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle teçhiz edilmiş kahraman Kara Kuvvetlerimiz, terörle mücadele kapsamında icra ettiği geniş çaplı harekâtlarla şanlı tarihine yeni ve büyük başarılar eklemiştir.”

“Küresel barış ve istikrara da büyük katkı sağlıyor”

“Suriye ve Irak’ın kuzeyinde icra edilen bu harekâtlarla ülkemizin güneyinde kurulmak istenen terör koridoru parçalanmış; sınırlarımızın, asil milletimizin ve umudunu bizlere bağlayan masum ve mazlum bölge halkının güvenliği sağlanmıştır.

Kara Kuvvetlerimiz; salgın şartlarına rağmen ayrıca BM, NATO, AGİT, AB bünyesinde ve ikili anlaşmalar çerçevesinde Afganistan, Kosova, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Libya, Katar, Somali gibi birçok coğrafyada bölgesel, küresel barış ve istikrara da büyük katkı sağlamaktadır.

Tüm bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak personelinin niteliklerini, çağın şartlarına ve harbin değişen doğasına en uygun şekilde geliştirmek amacıyla eğitim/tatbikat faaliyetlerine de aralıksız ve başarıyla devam etmektedir.”

“Ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam edecek”

“Kara Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakâr personelini tüm bu başarılarından dolayı yürekten kutluyor, her birini alınlarından öpüyorum.

Kara Kuvvetlerimiz; yedi iklim üç kıtaya barışı, adaleti, huzuru götüren atalarımızdan ve asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine verilecek her türlü görevi başarıyla yerine getirecek ve ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam edecektir.”

“Tüm komutanlarımızı ve devlet büyüklerimizi saygıyla anıyorum”

“Bu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten günümüze kadar Kara Kuvvetlerimizin bu seviyeye ulaşmasında emeği geçen tüm komutanlarımızı ve devlet büyüklerimizi saygıyla anıyorum.

Aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor; hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar başta olmak üzere, Kara Kuvvetlerimizin muvazzaf ve emekli tüm personelini kutluyor; kendilerine ve kıymetli aile fertlerine sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.”

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.