enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:01 ABD’nin Güney Kafkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:00 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
00:00 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
15:08 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
10:54 Zorbalık üstüne zorbalık!
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk inşaat sektörü Ukrayna’da başarıdan başarıya koşuyor

Türk inşaat sektörü Ukrayna’da başarıdan başarıya koşuyor
02.02.2024
A+
A-

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “Ukrayna’nın Yeniden İnşası Forumu”, Ukrayna Yeniden İnşadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov’la bir araya geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk müteahhitler Ukrayna için hazır - InBusiness

[Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren]

Ukrayna Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanlığı yetkilileri tarafından ülkenin alt ve üstyapı ihtiyaçlarına ilişkin güncel bilgi paylaşımında bulunuldu ve TMB üyesi firma temsilcileri de firmaları ve faaliyetleri hakkında Ukrayna yetkililerine bilgi aktardı

TMB Başkanı M. Erdal Eren, savaşın neden olduğu acıları yürekten paylaştığını ve yaşanan insanlık dramının bir an önce son bulması yönündeki temennilerini ifade etti.

M. Erdal Eren, “Ukrayna, sektörümüz için güvenilir bir ortak ve özel öneme sahip bir ülkedir. Biliyoruz ki; Ukrayna makamları da benzer güven duygusuyla, bugüne kadar yaklaşık 10 milyar Dolar tutarında toplam 301 projeyi Türk firmaları ile gerçekleştirmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Türk müteahhitler olarak Ukrayna’da yaşanmakta olan zorlu süreçte, stratejik altyapı unsurlarını onarmak ve inşa etmek için faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Başkan Eren, Ukrayna devletine ve halkına bu yolla destek olmaya çalıştıklarını vurguladı.

TMB BaşkanI Eren, “Hedefimiz ülkenin yeniden inşası sürecinde de birlikte çalışmak ve Ukrayna’nın kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Ukrayna’da savaşın başladığı günden itibaren Türkiye Müteahhitler Birliği gereken her türlü desteği vermek amacıyla muhatap kuruluşlarla işbirliği tesis etmiş, Hükümet yetkilileri ile ülkenin ihtiyaçlarının ele alındığı çevrim içi toplantılar düzenlemiş, “Ukrayna’nın Yeniden İnşası için Türkiye-Ukrayna Karma Görev Gücü” oluşturulması yönünde girişimlerde bulunmuştur” dedi.

“Kurulan Görev Gücü’nün sahadaki kolu, Türkiye Müteahhitler Birliği’dir”
Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcıları başkanlığındaki bir heyetin ve daha sonra Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın TMB’de ağırlanarak ülkenin inşasında Türk müteahhitlerin sağlayabileceği katkıların ele alındığını belirten Başkan Eren, “Bu vesileyle, Lviv’de 18 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanımız ve Ukrayna Devlet Başkanının himayelerinde, Bakanlar seviyesinde imzalanan “Ukrayna’nın Yeniden İnşası Karma Görev Gücü” kurulmasını içeren İşbirliği Mutabakat Zaptı’nın bütün bu adımların temelini oluşturduğunu ve geleceğe ışık tuttuğunu da vurgulamak istiyorum. Birazdan Sayın Bakanlar tarafından imzalanacak “Türkiye-Ukrayna Yeniden İnşa Görev Gücü’ne İlişkin Uygulama Esasları” başlatılan sürecin önemli bir aşaması olacaktır. Kurulan Görev Gücü’nün sahadaki kolu, Türkiye Müteahhitler Birliği’dir.” ifadelerini kullandı.

Türk müteahhitler göreve hazır
Düzenlenen Forum’a Ukrayna’da gerçekleştirilecek yeniden inşa faaliyetlerinde Türk müteahhitler ile işbirliği yapmaya hazır partner ülkelerin büyükelçilerinin ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin de katılımının memnuniyet verici olduğunun altını çizen Başkan Eren konuşmasına şöyle devam etti; “Türk müteahhitlik firmaları olarak, ülkenizin ihtiyacı olan her çeşit alt ve üst yapı projesinde yer almaya hazır ve istekli olduğumuzu bir kez daha belirtmekte yarar görüyorum. Bilindiği üzere, müteahhitlik hizmetleri, Türkiye’nin elli yılı aşkın süredir rekabet gücü yüksek ve dünya çapında üne sahip olduğu başlıca faaliyet alanlarından biridir. Müteahhitlik firmalarımız aynı zamanda inşaat malzemeleri üretiminden enerji, turizm, sağlık ve ulaştırma gibi çeşitli alanlara kadar dünyanın birçok ülkesinde yatırımcı olarak da faaliyet göstermektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.