enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:05 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:03 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Eximbank, ICIEC Sigortası ile ING’den 115 milyon euro kaynak sağladı

Türk Eximbank, ICIEC Sigortası ile ING’den 115 milyon euro kaynak sağladı
11.05.2024
A+
A-

Türk Eximbank, 26.04.2024 tarihinde, İslami kurallara uygun çok taraflı sigorta şirketi ve İslam Kalkınma Bankası’nın (IsDB) bir yan kuruluşu olan The Islamic Corporation for the Insurance of Investment and Export Credit (ICIEC) sigortası altında ING ile 115 milyon Euro tutarında, toplam 5 yıl vadeli bir fonlama anlaşması imzaladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

ICIEC’in sigortası altında sağlanan kredi kapsamında Türk ihracatçılarının yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik destek sağlanacak.

Türk Eximbank'tan 2023'te ihracatçılara 41 milyar dolarlık destek

Konuyla ilgili olarak Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, “Bankamız ile İslam Kalkınma Bankası grubu arasında devam eden iş birliğimiz, yıllar itibarıyla grup bünyesinde faaliyet gösteren kuruluşlar ile gerçekleştirdiğimiz işlemler ile gelişmeye devam etmektedir. Türkiye’nin tek resmi ihracat destek kuruluşu olarak misyonumuz doğrultusunda ING ve ICIEC ile gerçekleştirilen bu değerli anlaşma ile Türk ihracatçılarımızın finansman ihtiyacına ve ülkemizin ekonomisine destek olmaya devam etmekteyiz” şeklinde açıklamada bulundu.

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz oldu - Sondakika Ekonomi Haberleri

İş birliği ile ilgili değerlendirmede bulunan ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “ING olarak ihracatçılarımızın finansman ihtiyacına yönelik desteğimizi sürdürerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı önceliklendiriyoruz; bu kapsamda, Türk Eximbank ve ICIEC ile birlikte bu değerli iş birliğine imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Grubumuzun finansman alanındaki güçlü ağı, uluslararası uzmanlık ve deneyimi ile ihracatçılarımızın büyümesine katkı sağlamak ve Türkiye ihracatını desteklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye aktardı.

Improving the Insurance Concept in the MENA Countries

İş birliğine değinen ICIEC CEO’su Oussama Kaissi, yeni finansman anlaşmasıyla ilgili heyecanını dile getirdi, ” Türk Eximbank ve İNG ile olan ortaklığımız sayesinde Türk ihracatçılarına önemli destek sağlayan 115 milyon Euro tutarındaki bu finansman kaynağına olanak sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bu anlaşma, ICIEC’in üye ülkelerinin ihracat kapasitelerini artırarak ekonomik büyümeyi teşvik etme konusundaki taahhüdünü vurgulamaktadır. Türk Eximbank ve İslam Kalkınma Bankası Grubu ile süregelen iş birliğimiz, paydaşlarımızın değişen ihtiyaçlarını karşılamak ve Türkiye’nin ekonomik manzarasına olumlu katkıda bulunmak için İslami finans çözümlerinden yararlanma konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktadır.”

(Ekonomi Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.