enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk dronları AB Ordusu’nda görev yapacak

Türk dronları AB Ordusu’nda görev yapacak
29.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Arama kurtarma ve yer altı görüntüleme sistemleri konusunda dünyanın ilk dronlarını üreten Türk şirketi Assuva Savunma Sanayii, Yunanistan ordusunun envanterinde…

Batı komşumuz Yunanistan ordusu tarihinde ilk kez, Türk özel sektörü tarafından
üretilen dronları kullanmaya hazırlanıyor.

Uzaktan algılama teknolojisi konusunda dünyanın en iyi dronlarını üretmeyi başaran Assuva Savunma Sanayii, dünya teknoloji devi Çin Silahlı Kuvvetleri’nin ardından şimdi de AB üyesi Yunanistan ordusuna girmeye hazırlanıyor.

Resim önizlemesi

Assuva Savunma Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ

Assuva Savunma Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, Türk Kolluk
Kuvvetleri’nin ardından NATO ve AB üyesi bir orduya yüksek teknoloji ürünü dron
satmaya hazırlandıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

“Bir süre önce Yunanistan Savunma Bakanlığı ile yaptığımız bir anlaşma ile bizim
ürettiğimiz 50 adet drone için ön kabul gerçekleşti. Gönderdiğimiz 2 adet dron, Yunan ordusu tarafından yapılan testlerden başarıyla geçti. Ürettiğimiz dronlar daha çok havadan arama kurtarma çalışmaları, yer altı sığınaklarının tespiti, ormanda örtü altında canlı ya da cansız insan arama – bulma konularında hizmet verecek. Bu ülkeye yüksek teknoloji ürünü drone satışı konusunda gerekli izinler alındı. Türk Kolluk Kuvvetleri dışında ilk kez bir NATO üyesi orduya, bir Avrupa Birliği üyesi ülkeye malzeme satışı gerçekleştiriyoruz.”

Remzi Başbuğ'un en fazla hoşuma giden cümlesi - Milli Gazete

Başkan Remzi Başbuğ

50 ADET DRONE TESLİM EDECEĞİZ
Savunma sektöründe sistem üretmenin ve teslimatın uzun soluklu bir süreç olduğunu belirten Remzi Başbuğ şunları söyledi:

“Assuva dronları, Türk yazılım mühendislerinin eseridir. Tamamı yerli donanım ve yazılımla uçuyoruz. Drone ile arama, kurtarma ve yer altı görüntüleme konusunda dünyanın en iyi cihazlarını üretmekten gurur duyuyoruz. Assuva Savunma Sanayi dronları özellikle havadan patlayıcı mayın bulma konusunda özel yeteneklere sahip. Bin metre uzaktan 50 metre derinliğe kadar geniş bir uçuş alanında yüzde 100 sonuç alan sistemlere sahibiz. Yunanistan ordusuna termal kamera özelliklerine sahip dronlarla yer altı tünelleri, oda ve sığınaklar ile diğer askeri faaliyetlerde kullanmak üzere 50 adet drone siparişini yakında tamamlayacağız.”

Güney Asya Ülkesi Sri Lanka Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereğince bu ülkeye ilk kez askeri sistem satışı gerçekleştiklerini söyleyen Assuva Savunma
Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ “Pandemi sürecinde bile dünyanın değişik ülkelerinde temsilcilikler açtık. Bu temsilciliklerden biri de Sri Lanka oldu. Sri Lanka Savunma Bakanlığı ile uzun süredir yürüttüğümüz görüşmelerin ardından ilk  imzalar atıldı, ön kabul süreci başarıyla geçti. Bu ülke ordusunda da Türk dronları yakında hizmet verecek” dedi.

Nevşehirli Remzi Başbuğ Türkiye'nin gururu oldu... - FİB HABER ...

ASSUVA DRONLARI’NIN ÖZELLİKLERİ
Uzaktan algılama konusunda uzmanlaşan Assuva Mühendisleri tarafından geliştirilen Türk dronları yüzlerce değişik türde patlayıcı ve mayınların havadan yerinin belirlenmesinde önemli rol oynuyor.

Terörle mücadelede Türk Kolluk Kuvvetleri’ne yönelik kanlı saldırıların
gerçekleştirildiği bir dönemde kurulan Assuva Savunma Sanayii, geliştirdiği dronlarla uzak mesafeden çok sayıda kimyasal maddenin yerinin bulunmasında önemli rol oynuyor.

Kayıp kişilerin canlı ya da cansız bulunmasında, su altı ve toprak altında yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 50 metre derinliğe kadar anlık analizler yapan Assuva Dronları ülkemizde çok sayıda operasyonda görev aldı.

Türk Kolluk Kuvvetleri, Çin, Sri Lanka ve Yunanistan ordusunda görev yapan Assuva Dronları 25 kişilik mühendislik grubunun 15 yıllık araştırma geliştirme süreci ürünü olarak biliniyor.

Havadan yer altını görüntüleyebilen, sığınaklarını tespit edebilen, ormanlık alanda
personel tespit edebilen, termal kameralar, sensörlerle yerin altında tünel ya da oda var mı onların yerini belirliyor.

HABER : Levent ÇEZİK & İstanbul

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.