enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Dil Kurumu 88. Dil Bayramı’nı kutladı

Türk Dil Kurumu 88. Dil Bayramı’nı kutladı
30.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Dil Bayramı’nın 88. yılı münasebetiyle “Türk Dil Kurumu 88. Dil Bayramı’nı Kutluyor” başlıklı görüntülü toplantı düzenlendi. Toplantıya Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammet HEKİMOĞLU, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN, Prof. Dr. Hamza ZÜLFİKAR ile Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Recep TOPARLI ve Prof. Dr. Mustafa ÖNER katıldı.

Mehmet nuri ersoy Haberleri: En Güncel Mehmet nuri ersoy Son Dakika  HaberleriToplantıya görüntülü mesajla katılan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri ERSOY, bundan 88 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla gerçekleştirilen I. Türk Dili Kurultayı’nın, Türkçeyi koruma bilincinin, farkındalığının ve sorumluluğunun temellerini attığını söyledi.

Orada atılan temellerin özünün ise tarih kadar eski olduğuna dikkat çeken Bakan Mehmet Nuri ERSOY, “Kendimiz olarak kalabilmek, Türk dünyasının köklerini, birlik ve beraberliğini koruyabilmek, devraldığımız medeniyet mirasını yaşatıp geleceğe aktarabilmek için aziz milletimizin her bir ferdini dilimizi korumaya, en yalın hâliyle kullanmaya ve bitmeyen bir yolculuk olan Türkçeyi araştırmaya ve öğrenmeye davet ediyorum.” sözleriyle 88. Dil Bayramı’nı kutladı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammet HEKİMOĞLU açış konuşmasının başında, Dil Bayramı’nın 88. yılı vesilesiyle düzenlenen toplantının verimli olması temennisiyle Dil Bayramı’nı kutladı.

Dilin, kimliğin en önemli aracı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. HEKİMOĞLU, Cumhuriyet’in kurulduğu yıldan bu yana Türkçeyi dünya dilleri arasında hak ettiği yere taşımak için asırlara etki edecek çok kıymetli hamleler yapıldığını ifade etti.

Türk Dil Kurumunun kuruluşuyla bu adımların en önemlisinin atıldığını belirten HEKİMOĞLU, Türk Dil Kurumunun Türkçemizin doğru ve kurallarına uygun olarak kullanılabilmesi için önemli çalışmalar yaptığına değindi.

Konuşmasının devamında “Dünyanın en zengin dillerinden olan Türkçemizin geçmişte olduğu gibi bugün de yabancı dillerin tehdidi altında olduğu göz ardı edilemez bir gerçektir” diyen Prof. Dr. HEKİMOĞLU, herkesi Türkçe konuşmaya ve yazmaya davet etmiştir. Prof. Dr. HEKİMOĞLU, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere dilimize hizmet eden ilim ve irfan sahibi herkesi şükranla yâd ederek konuşmasını tamamlamıştır.

Yüksek Kurum Başkanı Prof. Dr. Muhammet HEKİMOĞLU’nun konuşmasının ardından Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde toplanan I. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü 26 Eylül’ün ülkemizde “Dil Bayramı” olarak kabul edildiğini vurgulayarak Dil Bayramı’nın 88. yılını kutladı. Prof. Dr. GÜLSEVİN, Kurumun son bir yıl içindeki çalışmaları ile önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Türk Dil Kurumunun resmî Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan konferans diğer katılımcıların konuşmaları ile tamamlanmıştır.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.