enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turizmi 1 Temmuz’da başlatıyor

Turizmi 1 Temmuz’da başlatıyor
26.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği ülkesi, AB üyesi olmayan ülkelerden gelecek kişilerin turistik seyahatlerine izin verme kararı aldı.

Belçika hükümeti, 1 Temmuz’dan itibaren yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı iki doz aşı olmuş ve AB üyesi olmayan ülkelerden gelecek kişilerin turistik seyahatlerine izin verme kararı aldı.

Hükümetin dün yayımladığı kararnameye göre, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu kırmızı listede olan AB dışındaki ülkelerin birçoğundan Belçika’ya gelecek kişilerin, aşılarının tam olması halinde zorunlu olmayan seyahatlerine izin verilecek.

Aşılanmış kişilerin iki dozu da almış ve ikinci dozun uygulanmasının üzerinden en az iki hafta geçmiş olması gerekecek. Belçika, Avrupa İlaç Ajansı’nın bugüne kadar onay verdiği BioNTec-Pfizer, AstraZeneca, Moderna ve Johnson and Johnson aşılarını olmuş kişileri kabul edecek.

Belçika’ya seyahat etmek isteyen kişilerin tam olarak aşılı olduklarını kanıtlamaları istenecek. Bunun için AB’nin Dijital Kovid Sertifikası veya benzeri bir belge sunulması gerekecek.

Bu belgenin Belçika makamlarınca tanınması için AB’nin veya Belçika’nın aşı sertifikası konusunda ikili anlaşma yaptığı ülkeler tarafından verilmiş olması şartı aranacak.

AB dışında bulunan ve yüksek riski temsil eden “kırmızı bölgedeki” ülkelerin bazıları ise “çok yüksek riskli” olarak sınıflandırılacak. Bu ülkelerden Belçika’ya zorunlu olmayan seyahatlere izin verilmeyecek.

Çok yüksek riskli ülkeler koronavirüsün “Delta” gibi varyantlarının çokça görüldüğü ülkeler olacak. Bunlar arasında Hindistan, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkeler bulunuyor. Bunlara cumartesi gününden itibaren İngiltere, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Pakistan, Gürcistan, Tunus gibi 27 ülke eklenecek. Listeye eklenecekler arasında Türkiye bulunmuyor.

Belçika’ya şu anda sadece AB’nin de “beyaz listesinde” bulunan Avustralya, Yeni Zelanda, Ruanda, Singapur, Güney Kore, Tayland, İsrail ve Japonya’dan gelecek kişilerin turistik seyahatlerine izin veriliyor. Yakında listeye ABD; Arnavutluk ve Lübnan’ın da eklenmesi bekleniyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.